Devil Survivor 2: The Animation

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Devil Survivor 2: The Animation
デビルサバイバーツー ジ・アニメーション
(Debiru Sabaibā Tsū Ji Animēshon)
Genre - toiminta
- draama
- yliluonnollinen
TV-anime
Ohjaaja Seiji Kishi
Studio Bridge
Lähetyskanavat MBS
TBS
CBC
BS-TBS
Niconico
Alkuperäinen lähetyskierros 4. huhtikuuta 201327. kesäkuuta 2013
Jaksojen määrä 13

Devil Survivor 2: The Animation on vuonna 2013 esitetty japanilaiseen Nintendo DS -käsikonsolipeliin Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 perustuva animesarja. Sarjassa maailma ajautuu kaaoksen valtaan, kun Hibiki Kuze ja hänen ystävänsä Daichi Shijima ja Io Nitta joutuvat käymään selviytymistaistelua Septentrioneiksi kutsuttuja olentoja vastaan. He saavat kyvyn kutsua demoneita taistelemaan niitä vastaan kännykkäsovelluksen kautta ja päätyvät suojelemaan Japania JP’s-nimisen organisaation kanssa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sunnuntai-iltapäivällä Hibiki Kuze ja Daichi Shijima näkevät Nicaea-kännykkäsovelluksen kautta videoita, jotka ennustavat heidän kuolevan junaonnettomuudessa. He kuitenkin selviävät hengissä, kun heidän kännyköihinsä asentuu demoninkutsumissovellus, jolla he yhdessä Io Nittan kanssa käyvät taisteluun onnettomuuspaikalle ilmestyneitä hirviöitä vastaan. Ihmiset ajautuvat paniikkiin ja Hibiki tuhoaa taistelussa nimeltä Dubhe, joka on yksi Septentrioneista. Silloin Yamato Hotsuin ja hänen johtamansa halituksen organisaatio JP’s (Japan Meteorological Agency, Geomagnetism Research Department) päättävät värvätä Hibikin, Daichin ja Ion pysäyttämään seitsemän Septentrioneksi kutsuttua olentoa ennen kuin nämä ehtisivät aiheuttaa maailmanloppua ennen viikon päättymistä.

Maanantaina kolmikon ensimmäinen tehtävä on pelastaa JP’sin tutkija Fumi Kannon sekä kaksi muuta demoninkutsujaa: Hinako Kujou ja Keita Wakui. Keita saa surmansa ja toisen Septentrionen, Merakin, kukistumisen jälkeen, Hibiki tapaa vastarintaliikettä johtavan Ronaldo Kurikin, joka kertoo Yamaton haluavan luoda uuden meritokraattisen maailmanjärjestyksen, Ronaldon itse tavoitellessa egalitaristista maailmanjärjestystä. Tiistaina Airi Ban ja Jungo Torii yrittävät kaapata vastarintaliikkeen valtaamaan JP’sin tukikohdan, mutta joutuvat Septentrione Phecdan hyökkäyksen kohteeksi. Yamato tuhoaa Phecdan ja pelastaa Hibikin hengen, mutta ajautuu konfliktiin Ronaldon kanssa. Silloin paikalle ilmestyy salaperäinen hahmo nimeltä Alcor, joka kertoo olevansa Nicaean ja demoninkutsumissovelluksen luoja.

Keskiviikkona JP’s ja vastarintaliike joutuvat vastentahtoisesti tekemään yhteistyötä Megrezin pysättämiseksi. Mutta taistelun päätteeksi Ronaldo, Otome Yanagiya ja Yuzuru ”Joe” Akie päätyvät Tyhjiöön (Void). Torstaina Alcor selittää tapahtumien todellisen kulun. Olento nimeltä Polaris pyrkii tuhoamaan ihmisten todellisuuden palauttaakseen ”luonnollisen” järjestyksen. Septentrionet pyrkivät tuhoamaan henkisen muurin, joka suojelee Japania Tyhjiöltä. Taistelussa Aliothia vastaan tuhannetihmiset saavat surmansa ja Hibiki tajuaa kuinka pitkälle Yamato on valmis menemään tavoitteensa saavuttamiseksi. Perjantaina Yamatoa käyttää Iota hyväksi kukistaakseen Septentrione Mizarin. Io joutuu demonin riivaamaaksi, kunnes Hibiki pelastaa hänet.

Lauantaina seitsemäs Benetnasch tuhoaa Japania suojaavan muurin täysin. Fumi, Airi, Jungo ja Hinako saavat surmansa ennen kuin Hibiki, Daichi ja Yamato pysäyttävät Benetnaschin. Hibiki ja Alcor nousevat Yamatoa vastaan ja päätyvät suununtaina kilpailemaan siitä kuka pääsee ensimmäisenä Polariksen puheille. Hibiki, Daichi ja Io pysäyttävät Yamaton oikean käden, Makoto Saton, kun taas kahdeksanneksi ja viimeiseksi Septentrioneksi paljastunut Alcor haastaa Yamaton ja yrittää lopulta tappaa tämän itsemurharäjähdyksellä. Yamato kuitenkin selviää, jolloin Daichi ja Io uhraavat itsensä antaakseen Hibikille mahdollisuuden estää Yamaton aikeet. Lopulta Hibiki voittaa taistelun Yamatoa vastaan ja pyytää Polarista palauttamaan maailman takaisin entiseen tilaansa. Hän palaa ajassa viikon taaksepäin. Hänen ystävänsä ovat elossa, mutta Hibikin lisäksi ainoastaan Yamato ja Alcor muistavat kaiken tapahtuneen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Hiroshi Kamiya  Hibiki Kuze  
 Nobuhiko Okamoto  Daichi Shijima  
 Aya Uchida  Io Nitta  
 Junichi Suwabe  Yamato Hotsuin  
 Takahiro Sakurai  Alcor  
 Kikuko Inoue  Tico (nainen)  
 Shūta Morishima  Tico (mies)  
 Miyuki Sawashiro  Makoto Sato  
 Rikako Yamaguchi  Fumi Kanno  
 Fūko Saitō  Keita Wakui  
 Ami Koshimizu  Hinako Kujou  
 Daisuke Namikawa  Jungo Torii  
 Kana Asumi  Airi Ban  
 Yuka Iguchi  Otome Yanagiya  
 Mitsuaki Madono  Yuzuru ”Joe” Akie  
 Rikiya Koyama  Ronaldo Kuriki  
 Atsushi Endo  Byakko  
 Syuta Morishima  Kerberos  
 Eiichirō Tokumoto  Saatana  
 Sakura Koyama  Koharu  
 Hiryuki Endo  sivuäänet  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Patrick Poole  Hibiki Kuze  
 Greg Ayres  Daichi Shijima  
 Jessica Boone  Io Nitta  
 John Gremillion  Yamato Hotsuin  
 Illich Guardiola  Alcor  
 Luci Christian  Tico (nainen), nuori Daichi Shijima  
 John Swasey  Tico (mies), Bifrons, Kerberos, sivuäänet  
 Amy Morris  Makoto Sato  
 Shelley Calene-Black  Fumi Kanno  
 Connor Leach  Keita Wakui, Botis  
 Joanne Bonasso  Hinako Kujou, sivuäänet  
 Ty Mahany  Jungo Torii  
 Cynthia Martinez  Airi Ban  
 Molly Search  Otome Yanagiya  
 Mark X. Laskowski  Yuzuru ”Joe” Akie, sivuäänet  
 Jason Douglas  Ronaldo Kuriki  
 Emily Neves  nuori Hibiki Kuze, sivuäänet  
 George Manley  Byakko, sivuäänet  
 Luke Patterson  sivuäänet  
 Houston Hayes  sivuäänet  
 Rob Mungle  sivuäänet  
 Brittney Karbowski  sivuäänet  
 Kyle Colby Jones  sivuäänet  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]