Deathlike Silence Productions

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee levy-yhtiötä. Deathlike Silence on myös suomalainen heavy metal -yhtye.
Deathlike Silence Productions
Perustajat Euronymous
Jakelijat Voices of Wonder
Tyylilajit Black metal
Kotimaa Norja
Sijainti Oslo

Deathlike Silence Productions (DSP) oli Oslossa, Norjassa sijainnut itsenäinen levy-yhtiö joka perustettiin 1980-luvun lopulla. Sen ainoa omistaja oli Øystein Aarseth (tunnettu paremmin nimellä Euronymous), black metal -yhtye Mayhemin kitaristi aina siihen asti, kunnes joutui Varg Vikernesin murhaamaksi kotonaan 10. elokuuta 1993.

Aarseth otti levy-yhtiönsä nimen Sodom-yhtyeen kappaleesta "Deathlike Silence" (albumilta "Obsessed by Cruelty", julkaisuvuosi 1986). Yritys sijaitsi samassa rakennuksessa kuin hänen levykauppansa Helvete (=helvetti = kristittyjen käsitys syntisten loppusijoittamisesta = norjan kielellä = Helvete). Aluksi Euronymouksen tarkoituksena oli tehdä levytyssopimuksia ainoastaan norjalaisten black metal -yhtyeiden kanssa, mutta myöhemmin hän teki sopimuksia myös muista maista kotoisin olevien yhtyeiden kanssa, kuten Abruptum Ruotsista ja Sigh Japanista.

Deathlike Silence Productionsin julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarsethin murhan jälkeen Voices of Wonder -yhtiö hoiti levytettyjen albumien julkaisun, ei tosin omissa nimissään vaan DSP:n nimellä.

Julkaisujen saatavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurin osa tämän levy-yhtiön julkaisuista on pienten painosmäärien takia nykyisin erittäin vaikeasti saatavia keräilyharvinaisuuksia, joita voi löytää myytävinä korkeintaan internet-huutokaupoissa (ja silloinkin hyvin kalliiseen hintaan). Tosin Mayhemin Deathcrush-EP ja De Mysteriis Dom Sathanas -albumi ovat helposti saatavissa suurimpien levykauppojen valikoimista myös Suomessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Deathlike Silence Productionsin levytykset discogs.com-sivustolla (englanniksi)