Dead or Alive 5

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dead or Alive 5
Kehittäjä Team Ninja
Julkaisija Tecmo
Jakelija PlayStation Now
Pelisarja Dead or Alive
Julkaistu syyskuu 2012, syyskuu 2013 (Ultimate), helmikuu 2015 (Last Round)
Lajityyppi taistelupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 16
Alusta kolikkopeli (Ultimate), PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita (DOA5+), Windows, Xbox 360, Xbox One
Jakelumuoto PlayStation Network, Steam, Xbox Live
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dead or Alive 5 (DOA5) on PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle julkaistu taistelupeli ja osa Dead or Alive -pelisarjaa. Pelin kehitti Team Ninja ja julkaisi Tecmo. DOA5 on myös ensimmäinen PlayStation-tuoteperheelle julkaistu sarjan taistelupeli sitten Dead or Alive 2:n, noin 12 vuoden tauon jälkeen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten sarjan muutkin osat, DOA5 on nopeatempoinen taistelupeli. Pelin alkuperäinen versio sisältää 24 pelattavaa hahmoa, joista osa on vierailevia hahmoja Segan Virtua Fighter-pelisarjasta. Ottelut voidaan käydä yksi yhtä vastaan tai tag-otteluina joissa kahden hahmon joukkueet taistelevat toisiaan vastaan. Peli sisältää tarinatilan, useita yksinpelimuotoja ja taistelut PlayStation Networkin tai Xbox Liven kautta internetissä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dead or Alive 5 Plus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dead or Alive 5 Plus on PlayStation Vitalle julkaistu versio.

Dead or Alive 5 Ultimate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syyskuussa 2013 pelistä julkaistiin päivitetty Ultimate-versio Xbox 360:lle, PS3:lle ja kolikkopelinä. Tämä versio lisää peliin uusia ominaisuuksia ja viisi hahmoa: Rachel, Jacky, Leon, Ein ja Momiji. Rachel ja Momiji ovat alun perin Ninja Gaiden -pelisarjasta ja tekevät ensiesiintymisensä Dead or Alive -sarjassa. Lisäksi peliin on julkaistu kolme maksullista DLC-hahmoa, Marie Rose, Phase 4 ja Nyotengu.

Dead or Alive 5 Ultimate: Core Fighters[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Core Fighters on rajoitettu versio Dead or Alive 5: Ultimaten kokoversiosta, ja se on julkaistu ainoastaan PlayStation Storessa. Pelin voi ladata ilmaiseksi ja se käyttää free-to-play -toimintamallia. Core Fighters on käytännössä sama peli kuin DOA5U:n kokoversio, mutta osia pelistä on lukittu. Tarinatila sekä suurin osa hahmoista on suljettuna, mutta voidaan avata mikromaksuilla. Ilmaisversio sisältää neljä pelattavaa hahmoa: Kasumi, Ryu Hayabusa, Ayane ja Hayate.

Dead or Alive 5: Last Round[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Last Round on toinen päivitys Dead or Alive 5-sarjaan. Last Round on julkaistu PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle, Windowsille, Xbox 360:lle ja Xbox Onelle. Se sisältää kaksi uutta hahmoa, Honoka ja Raidou.

Peliin on myöhemmin lisätty ladattavana lisäosana (DLC) Naotora Ii sekä Mai Shiranui The King of Fighters -sarjasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]