David Berkowitz

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

David Falco Berkowitz (s. 1. kesäkuuta 1953) on pahamaineinen sarjamurhaaja, joka tunnetaan paremmin nimellä Samin poika (Son of Sam). Hän tappoi New Yorkissa 1970-luvulla kuusi ihmistä ja haavoitti useita muita. Hänen ristimänimensä oli David Falco — Berkowitz oli hänen adoptiovanhempiensa nimi.

Berkowitzillä oli vaikeuksia hyväksyä olevansa adoptoitu, ja ettei hänen äitinsä ollut halunnut häntä. Murhat alkoivat kolmivuotisen armeijauran jälkeen. Ensimmäiset tapahtuivat 29. kesäkuuta 1976, kun hän ampui autoa, jossa istui kaksi tyttöä. Jody Valentini haavoittui, Donna Lauria menehtyi.

Nimi "Samin poika" oli peräisin Sam Carr -nimiseltä naapurilta, joka oli myös vuokraisäntä. Berkowitz väitti Carrin olevan demoni, jonka paha labradorinnoutaja käski häntä tappamaan. Viranomaiset huomasivat tammikuussa 1977 tapahtuneen 4. hyökkäyksen jälkeen Berkowitzin uhrien olevan joko pareja tai teinityttöjä, joilla oli pitkä, tumma tukka. Berkowitz pidätettiin 10. elokuuta. Hän oli saanut pysäköintisakon viimeisimmän rikospaikan läheisyydessä, mikä johdatti etsivät hänen luokseen. Berkowitz tunnusti heti. Hänet tuomittiin 12. kesäkuuta 1978 kuuteen elinkautiseen vankeuteen (vähintään 365 vuotta). Spike Lee ohjasi Berkowitzista elokuvan Summer of Sam, jossa Berkowitzia esitti Michael Badalucco.