Daveigh Chase

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Daveigh Chase
Daveigh Samsung BlackJack II -esittelyssä 14. marraskuuta 2008, Los Angeles.
Daveigh Samsung BlackJack II -esittelyssä 14. marraskuuta 2008, Los Angeles.
Syntymäaika 24. heinäkuuta 1990 (ikä 23)
Syntymäpaikka Yhdysvaltain lippu Las Vegas, Nevada
Aktiivisena 1998–
Muut nimet Daveigh Elizabeth Schwallier (syntymänimi)
Merkittävät roolit Samara Morgan
(Ring)
Lilo Pelekai
(Lilo ja Stitch)
Rhonda Volmer
(Big Love)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
Palkinnot

Young Artist (2003)
MTV Movie Award (2003)
Annie (2003)

Ehdokkuudet

Young Artist (2002)
PFCS Award (2003)

Daveigh Elizabeth Chase (aikaisemmin Schwallier, s. 24. heinäkuuta 1990 Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, jonka tunnetuimpia rooleja on Samara Morgan Ring-elokuvassa ja Rhonda Volmer draamasarja Big Lovessa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daveigh Chase, joka on äitinsä Cathy Chasen ainoa lapsi, kasvoi Albanyssa Oregonissa ennen kuin muutti Los Angelesiin kehittämään näyttelijänuraansa. Chase piti jo lapsena esiintymisestä, ja hän voitti erään laulukilpailunkin. 1998 hän esitti mormonia lasta musikaalissa Utah. Chasen alkuperäinen sukunimi oli Schwallier, mutta hänen sukunimensä vaihdettiin vanhempien erotessa.

Chase teki suurimman työnsä 2002 ääninäyteltyään Lilo Pelekaita Disneyn animaatiossa Lilo & Stitch. Vuonna 2001 hän ääninäytteli japanilaista 10-vuotiasta tyttöä Henkien kätkemä -elokuvassa, joka dubattiin japanista englanniksi. Internet Movie Database listaa Henkien kätkemä -elokuvan kaikkien aikojen 50 parhaan animaatioelokuvan joukkoon.

2002 Chase teki ehkä tunnetuimman roolinsa esittäen kaltoin kohdeltua, ihmisiä tappamaan ryhtynyttä pikkutyttöä Samara Morgania kauhuelokuvassa Ring. Hän voitti "Parhaan vihollisen" palkinnon MTV Movie Awards -gaalassa roolisuorituksestaan. Chase ei kuitenkaan enää saanut roolia elokuvan jatko-osasta, Ring 2 (2005), koska hän oli kasvanut jo liian isoksi esittämään kahdeksanvuotiasta. Hänet korvasi Kelly Stables.

Tällä hetkellä Chase esiintyy HBO-kanavan sarjassa Big Love. Lisäksi hän valmistelee animaatioelokuvaa Betsy's Kindergarten Adventures. Hän myös ääninäytteli elokuvan Leroy & Stitch, joka on jatkoa elokuvalle Lilo & Stitch.

Chase on myös lahjakas laulaja. Steven Spielberg valitsi hänet laulamaan kappaleen God Bless America elokuvassa A.I.. Hän on laulanut myös televisiosarjoissa Big Love ja Oliver Beese. Vapaa-ajallaan Chase harrastaa surffausta, ratsastusta, tanssimista, lukemista ja kappaleiden sanoitusta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]