Date Movie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Date Movie
Ohjaaja Aaron Seltzer
Käsikirjoittaja
Tuottaja Jason Friedberg
Arnon Milchan
Paul Schiff
Säveltäjä David Kitay
Kuvaaja Shawn Maurer
Leikkaaja Paul Hirsch
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö 20th Century Fox
Levittäjä InterCom
Netflix
Ensi-ilta 2006
Kesto 79 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Scary Moviet
Seuraaja Epic Movie
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Date Movie on vuonna 2006 ensi-iltansa saanut komediaelokuva, joka parodioi tyypillisiä rakkauskomedioita. Kaksi käsikirjoittajista on samoja kuin Scary Moviessa.

Date Moviessa esiintyvät pääosissa muun muassa Alyson Hannigan, Adam Campbell ja Sophie Monk.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa keskeisessä roolissa on huomattavan ylipainoinen Julia Jones. Hän on kreikkalais-intialais-japanilais-juutalainen tyttö, joka toimii työkseen kreikkalaisen baarin tarjoilijana.

Julia Jones uskoo, ettei pääse koskaan naimisiin, ja lähtee masentuneena kääpiökasvuisen treffitohtori Hitchin pakeille. Jonesin ulkonäköä muutetaan, ja tyttö osallistuu tosi-TV-sarja "Extreme Bachelor: Desperate Editioniin". Hän rakastuu oitis Grant Fockyerdoder -nimiseen nuorukaiseen, josta Julian vanhemmat Linda ja Frank eivät kuitenkaan ole aluksi täysin vakuuttuneita. Äiti esimerkiksi yrittää saada Grantia antamaan spermanäytteensä, jotta voi tietää, onko tästä tekemään hänelle lapsenlapsia. Vierailun lopussa Grant onnistuu pudottamaan hyllyltä vaasin, jossa säilytetään Frankin äidin jäännöksiä. Luuranko tulee esiin, ja Jonesin perheen Jinxers-kissa nuolee sitä.

Julia ja Grant aikovat katastrofaalisesta tapaamisesta huolimatta mennä naimisiin. Grant valitsee bestmanikseen "parhaan ystävänsä" Andyn, joka kuitenkin aiheuttaa ongelmia Julialle. Hän järkyttyy kuultuaan, että Grant ja Andy olivat olleet kihloissa vielä kolme viikkoa sitten. Andy esitetään korostetun seksikkäänä ja käytökseltään pornahtavana, ja jopa treffitohtori Hitch epäilee, ettei Julia voi mitenkään kilpailla Andyn rinnalla.

Hääpäivän aamuna Julian poskelle ilmestyy suuri finni. Hän myöhästyy häistään ainakin tunnin, ja viimein saavuttuaan hän kohtaa keskenään intohimoisesti suutelevat Grantin ja Andyn. Julia masentuu täysin, ja isä-Frank yrittää naittaa hänet Nicky-nimiselle epäsiistinä ja "homssuisena" esitetylle miehelle, joka hänkin on kreikkalais-intialais-japanilais-juutalainen. Puolen vuoden kuluttua Julia kuitenkin kohtaa jälleen Grantin, ja pari saa toisensa. He menevät häämatkalle Kongin saarelle, jossa kuvataan vielä joukko karvaisia ”Iso Perse” -juomaa nauttivia karvaisia apinoita sekä Carmen Electra. Elokuvan kuluessa tehdään Scary Movie -sarjan tavoin pilaa lisäksi Michael Jacksonista. Elokuvassa esitetään myös Grantin persoonalliset vanhemmat: brasilialaista capoeira-sotatanssia harjoitteleva Bernie ja teini-ikäisten impotenssiin erikoistunut seksiterapeutti Roz. Myös Rozin käytöstä kuvataan seksuaalisesti rohkeaksi: ensikohtaamisen aikana hän hieroo Julia Jonesin päätä rintojensa väliin, ja Julian äidille hän opettaa tuntemiaan seksileikkejä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seksuaalista ja osin härskiä huumoria sisältävän Date Movien ikärajaksi oli Suomessa säädetty K-15.

Turun Sanomien Päivi Valotien mielestä Date Movie on Scary Movie -sarjaakin kehnompi, suorastaan surkea kreisikomedia, josta ei löydy ainuttakaan oikeasti nokkelaa ideaa. Hänestä sinne sun tänne irvaileva tekele on tökerö sikermä kohtauksia ja mukahauskoja viittauksia, ei alkuunkaan toimiva kokonaisuus.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Valotie, Päivi: Tökerö törkykomedia Turun Sanomat. 24.3.2006. Arkistoitu 19.4.2019. Viitattu 18.4.2019.