Dark Cloud

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dark Cloud
Kehittäjä Level-5
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija PlayStation Now
Tuottaja Akihiro Hino
Suunnittelija Akihiro Hino
Käsikirjoittaja Akihiro Hino
Taiteilija Takeshi Majima
Säveltäjä Tomohiro Nishiura
Ohjelmoija Kenji Matsusue
Julkaistu
  • JP 14. joulukuuta 2000
  • NA 29. toukokuuta 2001
  • EU 21. syyskuuta 2001
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ELSPA: 11+
ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
Alusta PlayStation 2
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dark Cloud (jap. ダーククラウド, Dāku Kuraudo) on Level-5:n kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema toimintaroolipeli, joka on julkaistu vuonna 2000 PlayStation 2:lle. Siinä on roolipeliominaisuuksien lisäksi kaupunginrakennuspelin elementtejä. Pelille julkaistiin jatko-osa Dark Chronicle (myös nimellä Dark Cloud 2) kaksi vuotta myöhemmin. Japanissa pelin musiikeista on julkaistu ääniraita.selvennä

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli kertoo nuoresta Toan-pojasta, joka saa suuren tehtävän. Hänen kotikyläänsä hyökkää Dark Genie aiheuttamaan tuhoa. Toan menettää tajuntansa ja herätessään hänen eteen ilmestyy keijukuningas, joka kertoo kohtalostaan. Toan siirtyy kotikyläänsä Noruneen, joka on autioitunut ja kadonnut taloista. Toanin on palautettava kylä ennalleen. Hänen tehtävänsä on taistella tiensä syvemmälle luolastoon ja samalla kerätä Atloja, jotka ovat paloja Norunen kylästä. Uusia aseita ja tarvikkeita löytyy matkan varrelta, sekä muita henkilöitä liittyy sankarin seuraan.

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä käytetään kaiken kaikkiaan kuudenlaisia erilaisia aseita; kullakin hahmolla on omat asevahvuutensa. Muun muassa tarinan protagonisti, Toan käyttää miekkoja, selviytyäkseen. Muilla hahmoilla esiintyviä aseita ovat: ritsat, nuijat/kirveet, rannerenkaat/rannekkeet, keihäät sekä pyssyt.

Pelaamisessa pääpaino kohdistuu myös aseiden kehittämiseen. Aseiden statseja, elementtejä ja attribuutteja voidaan kasvattaa. Tarpeeksi tiettyjä statseja saatuaan, voidaan ase muuttaa uuteen muotoonsa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]