DC++

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
DC++

Dc++.svg

DCPlusPlus0706.png

Kehittäjä Jacek Sieka
Kehityshistoria
Vakaa versio 0.811 / 4. maaliskuuta 2013
Tiedot
Ohjelmistotyyppi p2p
Alusta Windows
Lisenssi GNU GPL
Verkkosivu DC++ kotisivut

DC++ on avoimen lähdekoodin vertaisverkko-ohjelma, joka käyttää Direct Connect -protokollaa. Ohjelmaa levitetään GNU GPL -lisenssillä. Useimpien arvioiden mukaan DC++ on suosituin Direct Connect -asiakasohjelma.

Koska DC++:n lähdekoodi on kaikkien saatavilla, siitä on tehty versioita, jotka väärinkäyttävät vertaisverkkoa esimerkiksi ilmoittamalla jaossa olevan materiaalin määrän suuremmaksi kuin se todellisuudessa on. DC++:n lähdekoodia on myös käytetty GPL-lisenssin vastaisesti suljetun lähdekoodin Direct Connect -ohjelmassa rmDC++. DC++ on ohjelmoitu C++-ohjelmointikielellä.

Käyttääkseen DC++:aa on yhdistettävä jonkin palvelimen "aulaan" ja sieltä valittava mieleiset hubit eli varsinaiset tiedostonsiirtopalvelimet, joilla voi olla jopa kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Näiltä käyttäjiltä etsitään sitten tiedostoja hakusanoilla, ja hubi listaa haun tuloksen käyttäjiltä keräämiensä tiedostolistojen perusteella. Kun mieleinen tiedosto on valittu, tiedoston lataus alkaa. Tämä edellyttää vapaana olevaa latauspaikkaa tiedostoa jakavalla koneella. Latauspaikkojen määrä on tiedostoa jakavan koneen käyttäjän valittavissa. Useimmiten DC++:aa käytetään tekijänoikeuksilla suojatun musiikin, elokuvien, televisiosarjojen, tietokoneohjelmien, kuvien ja tietokonepelien laittomaan vaihtamiseen. Joillakin hubeilla voi olla jakamista koskevia rajoituksia.

DC++ on saatavilla suomeksi kielipaketilla ja versiossa 0.705 sekä uudemmissa suomennos tulee mukana.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Monta yhtäaikaista hubiyhteyttä, joilta voi etsiä yhtä aikaa tiedostoja.
  • Uusimmilla versioilla mahdollista ladata samaa tiedostoa usealta käyttäjältä
  • Alkuperäistä Direct Connectia tehokkaampi käyttöliittymä.
  • Uusimmat versiot eivät ole yhteensopivia alkuperäisen Direct Connect -protokollan kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]