D.M.C.

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
D.M.C.
D.M.C. vuoden 2014 New York Comic Conissa.
D.M.C. vuoden 2014 New York Comic Conissa.
Henkilötiedot
Koko nimi Darryl Matthews McDaniels
Syntynyt31. toukokuuta 1964 (ikä 59)
Ammatti rap-artisti, tuottaja
Muusikko
Taiteilijanimi D.M.C., Easy D
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1981–
Tyylilajit hip hop, rap rock
Yhtyeet Run–D.M.C.

D.M.C. (oik. Darryl Matthews McDaniels (s. 31. toukokuuta 1964)[1] on yhdysvaltalainen hip hop -muusikko ja Run-D.M.C. -yhtyeen perustajajäsen. Häntä pidetään yhtenäi hip hop -kulttuurin pioneereista .

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McDaniels syntyi Harlemissa New Yorkissa mutta kasvoi Hollisissa Queensissa. Nuorena hän kiinnostui hip hopista kuunneltuaan Grandmaster Flash & the Furious Fiven musiikkia[2]. Vuonna 1978 McDaniels ryhtyi DJ:ksi vanhempiensa kellarissa ja käytti levysoittimia ja miksauspöytää, jonka sai isoveljeltään Alfordilta. Tällöin hän esiintyi nimellä ”Grandmaster Get High”.[2]

Myöhemmin samana vuonna McDaniels myi omat DJ-laitteensa, kun hänen kaverinsa Joseph ”Run” Simmons hankki itselleen DJ-laitteet. Kun paikallinen DJ Jam Master Jay liittyi joukkoon, Run rohkaisi McDanielsia räppäämään DJ:nä toimimisen sijasta. Vähitellen McDaniels valitsi räppäämisen mixtapeille ja otti käyttöön taiteilijanimen ”Easy D”. Vuonna 1981 hän vaihtoi ”Easy D”:n nimeen ”DMcD”, jolla hän allekirjoitti työnsä koulussa. Sitten lyhensi nimensä ”D.M.C.”:ksi. Vuorotellen D.M.C. tarkoitti sanoja ”Devastating Mic Controller” tai hänen lapsuuden lempinimeään ”Darryl Mac”. Kolmikko perusti Run-D.M.C. -ryhmän.lähde?

Vuonna 1984 Run-D.M.C julkaisi debyyttialbuminsa joka nimettiin ryhmän mukaan.[3]

Vuonna 1997 McDaniels alkoi vaipua masennukseen rutiininomaisen kiertuetoiminnan ja perheestään erossa olemisen vuoksi. McDaniels alkoi käyttää alkoholia ja huumeita helpottaakseen oloaan ja sai juopon maineen Run-D.M.C.:ssä. McDaniels pidätettiin kaksi kertaa julkisesta juopottelusta ja rattijuopumuksesta. Kiertueen aikana McDaniels huomasi, että hänen äänensä alkoi pettää. Hänellä on myöhemmin havaittu ääntöhäiriö, joka aiheuttaa kouristuksia kurkunpäässä.lähde?

McDaniels oli masentunut ja hautoi itsetuhoisia ajatuksia, kunnes hän kuuli radiossa Sarah McLachlanin kappaleen ”Angel”. Hän liikuttui siitä niin syvästi, että sai uutta voimaa jatkaa elämäänsä ja uraansa. Hän sai uuden näkökulman elämään ja päätti kirjoittaa omaelämäkerran. McDanielsin tutustuessa lapsuusvuosiinsa hänen äitinsä Bannah paljasti totuuden, että hänet adoptoitiin kolmikuisena. Bannahin mukaan hänen oikea äitinsä oli Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin oleva Bernada Lovelace. Hän sai myös tietää, että oli kotoisin Harlemista, Manhattanilta, eikä Hollisista, Queensista kuten hän oli aina luullut. Jo lapsena McDaniels oli huomannut, ettei näytä muilta perheensä jäseniltä. Uutiset innoittivat hän etsimään oikeaa äitiään. Hän alkoi työskennellä VH1:n kanssa hänestä kertovan dokumentin parissa. Hänen omaelämäkertansa King Of Rock: Respect, Responsibility, and My Life with Run-DMC julkaistiin vuonna 2001.lähde?

Syyskuussa 2006 Darryl McDaniels palkittiin Angels in Adoption Award -palkinnolla työstään adoptiolapsien tukemiseksi. Hän perusti kesäleirin 170 lapselle. Kesken nauhoituksen McLachlan kertoi McDanielsille, että hänetkin on adoptoitu.lähde?

McDaniels parhaillaanmilloin? kirjoittaa täydennettyä omaelämäkertaa (koska King Of Rock: Respect, Responsibility, and My Life with Run-DMC oli kirjoitettu ennen kuin hän tiesi olevansa adoptoitu) ja toista sooloalbumiaan.lähde?

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Run–D.M.C.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sooloalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Darryl "D.M.C." McDaniels Allmusic. Viitattu 15.2.2015. (englanniksi)
  2. a b DMC - Biography | Billboard www.billboard.com. Viitattu 25.7.2017. (englanniksi)
  3. Run-D.M.C.'s 'Run D.M.C.' at 30: Classic Track-by-Track Review Billboard. Viitattu 25.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta D.M.C..