Cursor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cursor Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1989 [1]
Toimitusjohtaja David Johan Lindström [1]
Kotipaikka Kotka [1]
Liikevaihto Nousua 9,8 milj. (2017) [1]
Liikevoitto Laskua 62 000 (2017) [1]
Henkilöstö Laskua 54 (2017) [1]
Kotisivu www.cursor.fi
Cursorin Kotkan toimipiste Eagle-talossa Karhulan kaupunginosassa.

Cursor Oy on Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö, joka tuottaa elinkeino- ja kehittämispalveluja Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään, Virolahden ja Loviisan kunnille.

Cursor Oy vastaa Kotkan[2], Haminan[3], Miehikkälän[4], Pyhtään,[5] Virolahden[6] ja Loviisan[7] kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun kehittämishankkeita.

Cursor Oy palvelee Etelä-Kymenlaakson ja Loviisan yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia sekä seudulle sijoittuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Cursor Oy kuuluu Yritys-Suomi Kotkan-Haminan seutu -verkostoon, joka tuottaa palveluja yrityksille ja yrittäjiksi aikoville. Verkoston muita jäseniä ovat BIC Kymi ry, Finnvera Oyj Lappeenrannan aluekonttori, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Kotkan työ- ja elinkeinotoimisto ja ProAgria Kymenlaakso.

Cursorin omistavat seudun viisi kuntaa (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa. Yhtiön suurin omistaja on Kotkan kaupunki, jonka omistuksessa on 86,4 %.

Kiinteistötoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cursor Oy omistaa Kotkan-Haminan seudulla kiinteistöjä ja on osakkaana useissa kiinteistöyhtiöissä. Cursor Oy:n kiinteistötoiminnan tavoitteena on tukea yritysten kilpailukykyä ja lisätä seudun vetovoimaa tuottamalla ja hallinnoimalla tarkoituksenmukaisia toimitiloja[8]. Cursor Oy pyrkii toimitila- ja kiinteistötoiminnassaan tarjoamaan yrityksille tiloja, joissa yritykset voivat keskittyä oman liiketoimintansa kehittämiseen. Cursorin omistuksessa on mm. Kotkan keskustassa sijaitseva toimistotalo Datariina. Cursor Oy ylläpitää rekisteriä Kotkan-Haminan seudun vapaista toimitiloista.

Yhtiön historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cursor Oy:n edeltäjä Kotkan Portti Oy perustamiskokous pidettiin heinäkuussa 1988 ja yhtiö merkittiin Kaupparekisteriin tammikuussa 1989.

Vuonna 1996 Kotkan Portti Oy perusti tytäryhtiön, Kotkan - Haminan seudun Yrityspalvelu Oy:n, jonka tehtävänä oli edistää seudun elinkeinotoimintaa ja tuottaa palveluja seudun yrityksille. Emoyhtiö puolestaan vastasi kehitysyhtiötoiminnasta ja samalla nimi muutettiin Kotkan - Haminan seudun Portti Oy:ksi. Vuoden 2005 lopussa Kotkan - Haminan seudun Portti Oy ja Kotkan - Haminan seudun Yrityspalvelu Oy fuusioitiin ja vuonna 2006 syntyi Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö[9].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]