Crusader (pelisarja)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Crusader nimellä julkaistiin 2 tietokonepeliä 1990-luvun puolen välin tienoilla. Alun perin pelisarjasta oli suunniteltu kolmiosaista, mutta kolmatta osaa ei koskaan tehty.

Pelit olivat aikoinaan ennennäkemöttömän näyttäviä. Crusader olikin aikansa tiennäyttäjiä peliteollisuuden alalla.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelit sijoittuvat tulevaisuuteen, jossa kaikki valta on siirtynyt superyhtiölle. (World Economic Consortium. WEC) WEC:n hirmuvaltaa vastustaa joukko kapinallisia, jotka kutsuvat itseään yksinkertaisesti nimellä "Resistance", Vastarinta.

Pelien päähahmo on hallituksen joukoista kapinallisten joukkoon loikannut eliittisotilas, joita kutsutaan nimellä "Silencer".

  • Crusader: No Remorse: Sijoittuu etupäässä Maahan, ja erillisissä tehtävissä käydään tuhoamassa milloin mikäkin WEC:n asetehdas, varasto tai muu laitos. Sankaria avustaa tukikohdasta käsin Vastarinnan tietokoneasijantuntija, joka avaa tarvittavat yhteydet hallituksen tietoverkkoon, ja ohjaa telesiirtimet oikeisiin osoitteisiin. Pelin lopussa selviää, että tukikohdassa on WEC:n vakooja, joka antaa tietoa hallinnolle, ja lopulta antaa tuhota tukikohdan. Lopputehtävissä siirrytään maata kiertävälle avaruusasemalle, joka tietenkin tuhotaan.
  • Crusader: No Regret: Suoraa jatkoa No Remorselle. Pakokapseli, jolla sankarimme pakeni tuhoutuvalta avaruusasemalta noukitaan pelastusalukseen, ja matka Kuun tukikohtaan jatkuu.... Peli ei sinällään tuo mitään uutta... Enemmän räiskimistä muutamia kivoja uusia aseita... Ympäristö on muuttunut Kuuksi, ja pääasiallinen siirtymistapa on vaihtunut siirtimistä tunnelijunaksi.
  • Sarjan kolmas, julkaisematta jäänyt Crusader: No Mercy oli tarkoitus olla päätös, jossa hyökätään suoraan hallinnon kimppuun. Liekö aiempien osien kysyntä heikkoa, kun tätä ei koskaan kauppoihin saatu.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.