Craig Mabbitt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Craig Mabbitt
Craig Mabbitt 2013
Craig Mabbitt 2013
Henkilötiedot
Syntynyt9. huhtikuuta 1987 (ikä 37)
Glendale, Arizona, Yhdysvallat
Ammatti laulaja, lauluntekijä
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2003-
Tyylilajit Post-hardcore, metalcore, screamo
Yhtyeet Blessthefall, The Word Alive, A Skylit Drive, Escape the Fate, The Dead Rabbitts
Levy-yhtiöt Eleven Seven, Interscope, Epitaph, Ferret
Aiheesta muualla
Kotisivut

Craig Edward Mabbitt (s. 9. huhtikuuta 1987) on yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja Escape the Fate -yhtyeen nykyinen laulaja. Mabitt on myös The Dead Rabbitts-yhtyeen nykyinen laulaja.

Aikaisemmin Mabbitt on vaikuttanut myös Blessthefall- ja The Word Alive -yhtyeissä. Hän on myös vieraillut Eyes Set to Killin albumilla The World Outside kappaleessa "Deadly Weapons", Greeley Estatesin kappaleissa "I Shot The Maid" ja "Jealousy Breeds Killing Sprees" albumilla No Rain, No Rainbow, Attack Attack!in laulajan Caleb Shomon biisillä "All That I'm About", taustalaulajana Kisses For Kingsin kappaleessa "Ignore The End", A Skylit Drive-yhtyeen kiertueilla sekä Get Scaredin kappaleessa "Sarcasm".

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mabbitt joutui lapsena käyttämään hengityslaitetta astman vuoksi.[1] Hän seurustelee Gabrielle Frosinosin kanssa ja parilla on kaksi lasta, Leila ja Caige.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blessthefall (2003-2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blessthefall oli Mabbittin ensimmäinen merkittävä yhtye. Hän julkaisi bändinsä kanssa kaksi EP:tä ja yhden täyspitkän albumin: His Last Walk. Mabbitt kuitenkin jätti yhtyeen henkilökohtaisista syistä ja hänet korvasi Take the Crown-yhtyeen entinen laulaja Beau Bokan.

The Word Alive (2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Word Alive oli Mabbittin sivuprojekti hänen olleessaan Escape the Fatessa. He äänittivät kappaleita EP:tä varten, mutta EP:tä ei koskaan virallisesti julkaistu. TWA:n ja Mabbittin tiet kuitenkin erosivat epäselvyyksien vuoksi, ja Mabbittin korvasi Tyler "Telle" Smith.

Escape the Fate (2008-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ronnie Radken jouduttua vankilaan vuonna 2008 ETF kääntyi Mabbittin puoleen. Mabbittista tuli ETF:n virallinen laulaja ja he julkaisivat ensimmäisen yhteisen albuminsa 21. lokakuuta 2008 nimeltä This War Is Ours. Yhtyeen seuraava albumi Mabbittin kanssa oli nimeltään Escape the Fate ja se julkaistiin 2. marraskuuta 2010. Kolmas albumi Ungrateful julkaistiin 14. toukokuuta 2013.

The Dead Rabbitts (2011-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2011 hän aloitti uuden sivuprojektin, The Dead Rabbittsin. Mabbittilla oli uusi musiikillinen visio, jota hän ei kuitenkaan voinut toteuttaa Escape the Fatessa. Tätä varten hän perusti The Dead Rabbittsin. Yhtyeessä soittaa myös toinen Escape the Faten jäsen: TJ Bell. Yhtyeen ensimmäinen EP Edge Of Reality julkaistiin 19. lokakuuta 2012 ja ensimmäinen albumi Shapeshifter 1. heinäkuuta 2014.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]