Coleco ADAM

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Coleco Adam)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Coleco ADAM
Coleco ADAM
Coleco ADAM
Valmistaja Coleco
Kehittäjä Coleco
Julkaistu 1983
Suoritin Zilog Z80A

Coleco ADAM on Colecon kehittämä ja 1980-luvun alussa julkaisema tietokone, jonka edeltäjä on pelikonsoli ColecoVision. ADAM ei ollut kovin suosittu, mikä johtui osittain varhaisista tuotanto-ongelmista. Laite julkistettiin kesän 1983 Consumer Electronics Show -messuilla. ADAM sai hyvää palautetta näppäimistönsä ja tulostimensa laadukkuudesta, ja tarjosi aikanaan kilpailukykyiset grafiikat ja äänimaailman.

ADAM on tunnettu sattumuksellisesta esillepanostaan tammikuun 1984 CES-messuilla. Esitelläkseen laitettaan Coleco päätti näyttää Donkey Kong -peliä pyörimässä sillä. Nintendo oli samaan aikaan neuvottelemassa Atarin kanssa Famicom-konsolinsa jakelusta ulkomailla, ja sopimus piti allekirjoittaa tammikuun 1984 CES-messuilla. Atarilla oli lisenssi Donkey Kongiin tietokoneille, kun taas Colecolla oli lisenssi pelikonsoleita varten. Atarin nähdessä lisensoimattoman Donkey Kongin ADAMilla yritys lopetti yhteistyönsä Nintendon kanssa. Nintendo lähti lopulta ilman Atarin apua ulkomaiden markkinoille [1].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Goldberg, Marty. Nintendo Entertainment System 20th Anniversary. glassicgaming.com (englanniksi) Luettu 7. syyskuuta 2006

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.