Codename Eagle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Codename Eagle
Kehittäjä Refraction Games
Julkaisija Take-Two Interactive
Pelimoottori Refractor Engine
Julkaistu marraskuu 1999
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: +16
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto CD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Codename Eagle on Refraction Gamesin kehittämä ja Take-Two Interactiven vuonna 1999 julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Pelin sanotaan olevan Battlefield-pelisarjan edeltäjä, koska vähän pelin julkaisun jälkeen Digital Illusions CE osti Refraction Gamesin.

Peli sai julkaisunsa jälkeen paljon positiivisia arvosteluita monipuolisen yksinpelinsä ja innovatiivisen moninpelinsä ansiosta. Peli myi yli 250 000 kappaletta.

Pelissä seikkaillaan vaihtoehtoisessa universumissa vuoden 1917 tietämillä, jolloin Venäjä uhkaa valloittaa koko maailman vastassaan liittoutunut läntinen maailma.

Codename Eaglessa on yksinpelitehtäviä, jossa pelaaja on liittoutuneen läntisen maailman agentti nimeltään Red, jonka päämäärän on tunkeutua vihollisen alueen sisälle ja sabotoida Venäjän valtakuntaa. Pelin vahvin puoli on kuitenkin moninpeli, joka tukee maksimissaan 16 pelaajaan yhtäaikaista peliä Internetissä tai lähiverkossa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelimoottori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Codename Eagle käyttää Refractor-nimistä grafiikkamoottoria, jonka kehitystyöstä syntyi Refractor 2 -grafiikkamoottori. Refractor 2 -grafiikkamoottoria käytettiin Battlefield 1942:ssa. Vaikkakin grafiikkamoottori on molemmissa suunnilleen sama, kehitystiimi kehittänyt niin moottoreissa on eroja; alkuperäinen Refractor-pelimoottori on selvästi epärealistisempi kuin jälkeläisensä Refractor 2. Kulkuneuvojen ja ihmisten fysiikanmallinnukset ovat myös selvästi erilaisia kuten myös pelimoottorien ulkoasu.

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Codename Eaglen suosio johtuu erityisesti pelin moninpelistä ja sen kolmesta pelimuodosta: Deathmatch, Capture the Flag ja Teamplay.

Moninpelissä molemmilla joukkueilla on oma tukikohtansa. Jokaisessa tukikohdassa on omat lentokoneet, panssarivaunut, moottoripyörät ja helikopterit (jälkimmäisen saa päivityksen 1.41 mukana). Ajoneuvot ovatkin keskeinen osa peliä, koska niillä pääsee liikkumaan ympäri isoja kenttiä joissa matkat kestäisivät jalan paljon kauemmin.

Codename Eaglen ja Battlefield-pelisarjan moninpelit ovat hämmästyttävän erilaisia. Kun Codename Eagle antaa pelaajan pelata omin neuvoineen ja antaa mahdollisuuden olla ns. ”yhden miehen armeija”, niin Battlefieldit taas panostavat tiimipeliin. Codename Eaglessa pelaaja voi esimerkiksi kerätä aseita ja muita tarvikkeita ympäri kenttään, kun taas Battlefieldeissä tarkka asepaketti pitää valita jo ennen peliin tuloa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]