CityVille

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CityVille
Kehittäjä Zynga
Julkaisija Zynga
Julkaistu Facebook
2. joulukuuta 2010
Google+
26. syyskuuta 2011
Lajityyppi kaupunginrakennuspeli ja rakennuspeli (en)
Pelimuoto kaupunginrakennuspeli
Alusta Facebook
Jakelumuoto Verkkoselain
Vaatimukset Internet, selain
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

CityVille oli Zyngan kehittämä ja julkaisema verkossa pelattava peli. Peli julkaistiin 2. joulukuuta 2010 Facebookissa ja 26. syyskuuta 2011 Google+:ssa[1]. Samankaltainen CityVille Hometown julkaistiin kesällä 2011 iPadille, iPhonelle ja iPod Touchille[2]. CityVille Hometown on kuitenkin erillinen peli, eikä yhdisty selaimessa pelattavaan CityVilleen.

Facebookissa CityVille saavutti suuren suosion jo sen julkaisupäivänä, sillä sen julkaisupäivänä se keräsi 100 000 pelaajaa. 2. tammikuuta 2011 se päihitti jopa FarmVillen pelaajamäärän.

Syksyllä 2012 pelille julkaistiin jatko-osa CityVille 2.

Zynga lopetti CityVillen ylläpidon 30. huhtikuuta 2015.[3]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelaajan tarkoituksena oli nousta kehittämänsä kaupungin johtajaksi ja seurata oman kaupungin kehittymistä suureksi metropoliksi. Pelaajalla oli mahdollisuus suorittaa erilaisia tehtäviä omilla energioillaan joilla pystyi viljelemään, rakentamaan uusia rakennuksia, lähettämään laivoja hakemaan tavaroita muualta maailmalta (sitten kun on suorittanut ”The New Seaport” -tehtävän) sekä keräämään veroja kaupungin asukkailta. Energian maksimimäärä suureni sitä mukaa kun pelaaja kehitti omaa tasoaan. Pelissä pystyi myös pyytämään kavereilta joko tavaroita tai rahaa junalla lähettämällä junan kavereiden kaupunkeihin.

Pelaaja pystyi vierailemaan kavereidensa kaupungeissa ja tekemään siellä viisi hommaa päivässä. Pelaaja sai aina vierailun aluksi ystävyyspisteitä, energiaa ja kolikoita. Pelaaja pystyi lähettämään kavereillensa erilaisia lahjoja ja pyyntöjä, joiden avulla pystyi saamaan lukuisia rakennuksia valmiiksi tai suoritettua tehtävän. Pelin pääideana oli suorittaa tehtäviä jotka löytyivät ohjeineen tietokoneennäytön vasemmasta nurkasta sekä tienaamaan niiden avulla kolikoita ja ostamaan tavaroita. Pelaaja pystyi myös asentamaan omaan kaupunkiin bisnes-tontteja, joille pelaajan kaverit pystyivät rakentamaan omia bisneksiään. Pelaaja oli mahdollisuus rakentaa omia bisneksiä myös kavereiden kaupunkeihin jos niistä löytyi vapaita bisnes-tontteja. Pelissä pelaaja pystyi keräämään XP:tä ja kehittämään itseään 100-leveliseksi asti. Pelaaja pystyi laajentamaan kaupunkiaan laajennuksilla (engl. Expansion), joita pystyi ostamaan lupapapereiden (zoning premits) avulla joita tarvitaan aina enemmän seuraaviin laajennuksiin.

Kuvankaappaus pelistä

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Zynga Brings Popular Facebook Game CityVille To Google+ Game Platform techcrunch.com. Viitattu 26.9.2011. (englanniksi)
  2. [1] (Arkistoitu – Internet Archive) Zyngan lehdistötiedote. Viitattu 1.8.2011. (englanniksi)
  3. Zynga Inc Closing Down CityVille On April 30th valuewalk.com.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.