Luettelo Sanrion hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Cinnamoroll)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Sanrion hahmoista on luettelo kaikista Sanrion suunnittelemista piirroshahmoista.

Hello Kitty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Hello Kitty

My Melody[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

My Melody (s. 18. tammikuuta 1975) on Sanrion vuonna 1975 luoma eläinhahmo. Hän on naispuolinen valkoinen jänis.[1][2] Alun perin My Melodya markkinoitiin Punahilkka-hahmona.[3] Hahmolla on edelleen hilkka, jonka hän sai isoäidiltään.[1] My Melody asuu Marilandin metsässä Englannissa, missä hän on syntynyt.[1][2] My Melodyn paras ystävä on hiiri nimeltä Flat. My Melody pitää keksien leipomisesta äitinsä kanssa, ja hänen lempiruokaansa on mantelikakku.[1] Kuromi on My Melodyn vastustaja.[4]

Keroppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keroppi on Sanrion vuonna 1987 kehittämä eläinhahmo. Keroppi on esiintynyt kahdessa videopelissä.

Keroppi on vihreä sammakko, joka keksii usein kaikkea omassa autotallissaan. Keroppi kuuluu Hello Kittyn ystäväpiiriin ja hänen keksinnöistään saattaa olla enemmän harmia, kuin haittaa, mutta joskus niistä saattaa olla kunnolla hyötyä.

Cinnamoroll[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cinnamoroll, joka tunnetaan myös nimellä Baby Cinnamon, on valkoinen koiranpentu, jolla on pitkät korvat ja siniset silmät. Cinnamorollin piti alun perin olla pupu, mutta siitä tehtiinkin koiranpentu.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eräänä päivänä, kun Café Cinnamonin omistaja ihaili taivasta, pieni valkoinen koiranpentu tuli leijuen alas, hän epäili että koira oli tullut kahvilaan korvapuustien tuoksun takia. Utelias pentu ihastui kahvilan omistajan korvapuusteihin (engl. cinnamon roll), joten hän päätti jäädä. Koska koiran häntä oli kiemurainen kuin korvapuustit, kahvilan omistaja antoi tälle nimen niiden mukaan. Cinnamorollista tuli Café Cinnamonin maskotti. Hän on kuitenkin usein lentelemässä ympäri kaupunkia ystäviensä Chiffon, Mochan, Espresson, Cappucinon ja Milkin kanssa.

Suosittu Cinnamoroll[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2002 Cinnamorollia esiteltiin Sanrion marketeissa. Cinnamorollista tuli pian yksi suosituimmista hahmoista Sanriolta.

Muita hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d My Melody Sanrio Europe. Viitattu 5.10.2022. (englanniksi)
  2. a b Morrissy, Kim: Sanrio Character My Melody Takes Up New Gig as Radio Show Host Anime News Network. 24.3.2019. Viitattu 5.10.2022. (englanniksi)
  3. Walker, Esther: Top cat: how 'Hello Kitty' conquered the world The Independent. 21.5.2008. Viitattu 5.10.2022. (englanniksi)
  4. Mertz, Joanne: Sanrio's My Melody Character Gets High School Light Novel Anime News Network. 2.3.2013. Viitattu 5.10.2022. (englanniksi)