Charles Lewis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charles Lewis

Charles Lewis (s. 30. lokakuuta 1953) (myös: Chuck Lewis) on yhdysvaltalainen tutkiva journalisti ja journalistiikan professori Washingtonissa.

Lopetettuaan työnsä ABC:n ja CBS:n uutistoimituksen suosittuna uutistoimittajana perusti hän Washingtoniin vuonna 1989 The Center for Public Integrity -nimisen tutkivaa journalismia harjoittavan ja voittoa tavoittelemattoman järjestön. Järjestö kasvoi kotona toimivasta pienestä toimistosta täysikokoiseksi 40 henkilöä työllistäväksi uutiskoneistoksi. Hän perusteli siirtymistään ABC:n ja CBS:n pääuutisista sivuun sillä, että uutislähetyksissä ei käsitelty lainkaan hänen mielestään päivän tärkeimpiä uutisia.

Vuoden 1997 lopulla hän perusti kansainvälisen tutkivien journalistien yhteenliittymän nimeltään Center for Public Integrity's International Consortium of Investigative Journalists. Kyseessä on maailman ensimmäinen toimiva reportteriverkosto, joka kattaa lähes 200 reportteria yli 60 maassa. Amerikkalainen The Encyclopedia of Journalism pitää verkostoa ensimmäisenä journalistien yhteenliittymänä, jonka päämääränä on paljastava uutisointi mm. vallan väärinkäytöksistä ja korruptiosta.

Vuodesta 1992, Lewis on myös kiertänyt maailmaa luennoimassa yli 25 maassa. [1][2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lewis, Charles: Why I Left 60 Minutes Politico. June 29, 2014. Arkistoitu toukokuu 26, 2017. Viitattu June 30, 2014.
  2. http://www.american.edu/soc/faculty/charlesl.cfm