Charles Knowles

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charles Knowles
Henkilötiedot
Syntynytn. 1704
Kuollut9. joulukuuta 1777
Lontoo
Kansalaisuus Iso-Britannia
Sotilashenkilö
Palvelusvuodet 1718 – 1779
Taistelut ja sodat sota Jenkinsin korvasta
Sotilasarvo Amiraali

Charles Knowles, 1. baronetti (n. 1704 – 1777) oli kuninkaallisen laivaston meriupseeri. Hänen korkein sotilasarvonsa oli amiraali.

Knowles syntyi luultavasti 1704, vaikka aikaisimmat arviot hänen syntymävuodestaan sijoittuvat vuoteen 1694. Hänet julistettiin Banburyn 4. jaarlin Charles Knollysin aviottomaksi pojaksi ja hänen velipuolensa lordi Wallingford huolehti hänen koulutuksestaan. Knowles liittyi laivastoon maaliskuussa 1718 Wallingfordin suosituksesta. Hän palveli neliliiton sodassa, sodassa Jenkinsin korvasta, Itävallan perimyssodassa ja seitsenvuotisessa sodassa sekä lyhyesti Venäjän keisarillisessa laivastossa Venäjän-Turkin sodassa 1768–1774.

Hän nousi amiraaliksi pitkän ja vaiheikkaan uran aikana menestyen ja kokien myös vastoinkäymisiä. Hänen koulutuksensa oli korkea ja hän oli erityisen taitava linnakkeiden rakentamisessa sekä niiden tuhoamisessa. Hän toimi pääosin Länsi-Intiassa, jossa hän komensi laivoja ja laivasto-osastoja sotatoimissa ranskalaisia ja espanjalaisia aluksia ja siirtokuntia vastaan. Laivastouransa lisäksi Knowles löysi aikaa myös opinnoilleen ja käänsi ulkomaisia tutkimuksia englanniksi sekä teki keksintöjä. Myöhemmällä iällään hän oli mukana useissa epäonnistuneissa sotatoimissa. Luultavasti tästä syystä hän siirtyi Venäjälle valvomaan sen laivaston kehittämistä.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Sir Charles Knowles, 1st Baronet