Charles Cecil

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Charles Harkness Cecil (s. 1945 Kansas City, Missouri) on yhdysvaltalainen, Italian Firenzessä asuva ja maalaava taidemaalari. Hänen aiheensa ovat usein figuratiivisia ja hän maalaa ainoastaan elävästä mallista. Cecil toimii oman ateljeekoulunsa Charles H. Cecil Studiosin johtajana.

Hän aloitti opintonsa Haverford Collegessa Pennsylvaniassa ja jatkoi lukien taidehistoriaa Yalen yliopistossa. Tämän jälkeen hän siirtyi Robert Hale Ives Gammellin ohjaukseen Fenway Studiosiin Bostoniin ja sitten Richard Lackin ohjaukseen Atelier Lackiin, Minneapolikseen. Opintojen aikana Yhdysvalloissa hän sai tilaisuuden lähteä maalaamaan maisemia Eurooppaan. Ensimmäiseksi hän matkusti Italian kukkuloille erinäisiin kaupunkeihin maalaamaan. Myöhemmin hän asettui pysyvästi Firenzeen. Firenzessä hän teki yhteistyötä Daniel Gravesin kanssa ja piti Studio Cecil-Gravesia nuorille maalareille opettaen historiallisia piirustus- ja maalaustekniikoita.

Studio Cecil-Graves oli pieni ja intiimi ateljeeohjelma, jossa kaksi maalaria opetti muutamia maalaamiseen intohimoisesti suhtautuvia oppilaita. Oppilaat olivat turhautuneita nykypäivän taideopetukseen ja halusivat oppia piirtämään ja maalaamaan. Vuonna 1991 Cecil jäi vanhaan Cecil-Graves studion rakennukseen jatkamaan omaa kouluaan (Charles H. Cecil Studios). Daniel Graves perusti Florence Academy of Artin uuteen kohteeseen Firenzeen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.