Champagne Krug

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Champagne Krug on maineikkaimpia ja arvostetuimpia samppanjan tuottajia. Sen pääkonttori sijaitsee Reimsissä. Krugin perusti 1843 saksalaissyntyinen Johann-Joseph Krug. Yrityksellä on omia viinitarhoja 20 hehtaarin alalla, mutta loput rypäleet se ostaa ulkopuolisilta viljelijöiltä, jotka toimivat yhteistyössä Krugin kanssa. Krugin omistaa nykyisin LVMH.

Krug valmistaa vain huippuluokan tuotteita. Talon maineen ylläpitämiseksi sen vaatimattominkin viini Grande Cuvée ylittää hinnaltaan Moët & Chandonin kuuluisan laatusamppanjan Dom Pérignon, ja laadun katsotaan yleisesti vastaavan hintaa. Muita talon valmistamia viinejä ovat Krug Vintage (Vuosikerta), Krug Rosé ja harvinainen vuosikertamerkitty blanc de blancs -viini Clos du Mesnil Le Mesnil-sur-Ogerin Grand cru -kylän ainoalta tilalta. Krugin vuosikertaviinejä tehdään vain hyvinä vuosina, ja väitetään, että myös Grande Cuvée, joka ei ole vuosikertaviini, sisältää vain hyvien vuosien rypäleitä.

Krug kuuluu niihin harvoihin tuottajiin, joiden viinit edelleen käyvät tammitynnyreissä, toinen on Bollinger. Talo valmistaa vuodessa noin puoli miljoonaa pulloa, joista 80 prosenttia Grande Cuvéeta. Krugin tyyliä luonnehditaan täyteläiseksi, hapokkaaksi ja maukkaaksi. Talon viinit, etenkin vuosikertaviinit, kestävät hyvin säilytystä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Champagne Krug