Candy Kong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Candy Kong
Pelisarja Donkey Kong
Ensimmäinen peli Donkey Kong Country
Luoja Shigeru Miyamoto
Ääninäyttelijä
(englanti)
Joy Tanner: Donkey Kong Country (televisiosarja)
Ääninäyttelijä
(japani)
Satsuki Tsuzumi
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Candy Kong on fiktiivinen hahmo, joka esiintyy Donkey Kong -pelisarjassa. Candy Kong on tyttögorilla ja Donkey Kongin erittäin viehättävä, blondi tyttöystävä, jonka rooli vaihtelee monissa peleissä. Candy Kong on toistuva hahmo Donkey Kong -sarjassa hän on Kong-perheen pieni liittolainen lukuisia kertoja heidän seikkailuissaan.

Persoonallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Candy Kong on kongien ja kremlinien mielestä yksi kauneimmista elävistä olennoista. Vaikka hän on flirttaileva, hän käyttää sanoissa kaksinkertaisia ​​merkityksiä esitelläkseen itseään, ja hän käyttää näitä piirteitä strategisesti hyväkseen saadakseen hänelle mitä hän haluaa. Suurin osa hänen persoonallisuudestaan ja hahmonsa kehityksestä kerrotaan Donkey Kong 64:n saksalaisessa käsikirjassa.

Fyysinen ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Candy Kongilla on erilaisia ​​malleja kaikissa peleissä. Pelissä Donkey Kong Country hänellä oli vaaleanpunainen trikoo ja rusetti pitkissä vaaleissa hiuksissaan. Donkey Kong 64:ssä hän käyttää meikkiä ja vaaleanpunaista T-paitaa, johon on kirjoitettu hänen nimensä, kultainen kaulakoru kaulassa, vaaleanpunaiset shortsit ja violetit tennarit sekä siniset kuulokkeet päässä ja kasettisoitin. DK: King of Swingistä eteenpäin, hänellä on yllään vaaleanpunainen toppi (joka paljastaa hänen vatsansa), johon on kirjoitettu hänen nimensä, ja hyvin lyhyet vaaleanpunaiset ​​shortsit. Aiemmissa peleissä hänen turkkinsa oli ruskea, mutta se on muutettu selvästi punaiseksi.

Hahmo peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Candy Kong esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Donkey Kong Country hän antoi pelaajan tallentaa pelinsä. Game Boy Color- ja Game Boy Advance -versioissa, joissa pelaaja pystyi tallentamaan edistymisensä milloin tahansa pelin aikana, hänen roolinsa muutettiin uusien minipelien manageriksi. Donkey Kong Countryn GBC-versiossa hänellä oli haasteita. Donkeyn ja Diddy Kongin oli tehtävä kuusi haastetta kussakin maailmassa saadakseen yksittäisiä erityisiä banaanikolikoita, jos he suorittavat sen. Kun he suorittavat haasteen, he eivät voi tehdä sitä uudelleen. GBA-versiossa hän juonsi sen sijaan ilmaisia ​​tanssistudion minipelejä, joissa oli eri musiikkikappaleita sijainnin mukaan. Suorittamalla hyvin rytmi-minipelien aikana pelaaja voi ansaita Extra Life Balloons ja Candy kongin valokuvan leikekirjaan. Oltuaan poissa sekä Donkey Kong Country 2:sta että Donkey Kong Country 3:sta, Candy Kong palasi peliin Donkey Kong 64. Kun pelaaja vaihtoi värillisiä banaanikolikoita musiikkikaupoissaan, hän tarjosi DK:lle instrumentteja käytettäväksi Kremlin Kreivia vastaan. Myöhemmillä tasoilla Candy tuplaa myös päähenkilöiden musiikki-instrumenttien energia- ja terveysmittarin. Pelin loppuvaiheessa Candy häiritsi myös kuningas K. Roolia samalla kun Funky Kong ampui aseensa konnaa kohti viimeisen pomotaistelun jälkeen.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country -animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Candy oli myös vakiona Donkey Kong Country -animaatiosarjassa. Hänen äänenään oli Joy Tanner. Sarjassa hän kuitenkin näytti täysin erilaiselta kuin peleissä nähty vaaleanpunaiseen pukeutunut blondi. Lisäksi hän työskenteli sarjassa tynnyritehtaalla, jota johti hänen pomonsa Bluster Kong. Candylla oli joskus tavoitteena ostaa tehdas. Tämä Candy-versio osoitti myös erittäin nopeaa luonnetta ja hän on hieman poikamainen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://www.mobygames.com/game/5199/donkey-kong-country/

Evolution of Candy Kong