Canal Digital

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Canal Digital

Canal digital logo.png

Tunnuslause "Se aito HD"
Toiminta-alue Pohjoismaat
Toimiala Maksutelevisio
Omistaja Telenor
Kotisivu Canal Digital Suomi
Canal Digital Norja
Canal Digital Ruotsi
Canal Digital Tanska

Canal Digital on Pohjoismaissa toimiva, norjalaisen Telenorin omistama maksutelevisio-operaattori. Telenor on Norjan suurin teleyhtiö. Suomessa Canal Digital lähettää kanaviaan satelliittiverkossa (DVB-S) ja vanhoille asiakkailleen antenniverkossa (DVB-T).

Noin 3 miljoonaa pohjoismaista kotitaloutta vastaanottaa TV-signaaleja suoraan tai epäsuoraan Canal Digitalilta. HD-kanavapakettien tilaajia Canal Digitalilla on Pohjoismaissa yli 400 000.

Canal Digitalin kanavatarjonta kattaa yli 80 tv-kanavaa, joista 14 on HD-kanavia. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Norjassa ja sillä on tytäryhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Ne vastaavat kukin paikallisesta myynnistä, markkinoinnista, asiakaspalvelusta ja yhteydenpidosta kansallisiin TV-yhtiöihin.

Digi-TV-lähetysten katselualueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digi-TV-lähetykset näkyvät Canal Digitalin kautta koko Suomessa. Yleisradio, MTV Oy ja Nelonen sekä Canal Digital sopivat, että digitelevision katvealueella asuvat voivat tilata Canal Digitalin kautta itselleen lautasantennin, digiboksin ja katselukortin, jonka avulla voi vastaanottaa ilmaiseksi digikanavia satelliitista.[1]

Kanavat, jotka ovat saatavissa Canal Digitalilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


         

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]