Calf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Calf
Tiedot
Toiminnassa 1998
Tyylilaji Rock
Laulukieli suomi
Jäsenet

Samuli Sirviölaulu, kitara
Katja Tolonenkoskettimet, laulu
Antti Romurummut, taustalaulu
Jyri Vuorinenbasso ja taustalaulu

Levy-yhtiö

Elements Music

Aiheesta muualla
Calfonline

Calf on suomalainen rockyhtye, joka on perustettu vuonna 1998 Vantaan Korsossa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

13-vuotiaat kaverukset Antti, Jyri ja Samuli perustivat Calf-nimisen yhtyeen vuonna 1998, ala-asteen päättyessä. Yhtyeen nimi löytyi sanakirjasta – sen piti olla nelikirjaiminen kuten suosikkiyhtye Blurilla ja samasta syystä nimen piti myös alkaa vierasperäisellä kirjaimella. Yläasteikäisinä pojat sävelsivät omia kappaleitaan ja harjoittelivat koulun musiikkiluokassa välitunneilla ja koulun jälkeen. Yhdeksännen luokan alkaessa yhtye oli ottanut mukaansa Samulin serkun Sakarin kosketinsoittimiin ja esiintynyt Vernissan ja Glorian kaltaisissa paikoissa, sekä Nuori Osaaja -kilpailun voiton jälkeen jopa olympiastadionilla Young Aid 2000 -tapahtumassa.

Vuoden 2003 alussa Sakari päätti jättää yhtyeen, ja Calf oli jälleen kolmihenkinen. Pojat aloittivat uuden kosketinsoittajan etsimisen ja lopulta oikea henkilö löytyi Vaskivuoren lukion vanhojen tanssien jatkoilta. Katja oli rinnakkaisluokkalainen tyttö, jonka Samuli tiesi harrastavan pianonsoittoa. Nopean keskustelun jälkeen Katja sanoi olevansa valmis liittymään yhtyeeseen. Muutamaa kuukautta myöhemmin Calfin uusi kokoonpano tuli toiseksi Ääni ja vimma -kilpailussa ja aloitti uuden demon äänitykset.

Vuoden 2004 toukokuussa ilmestyi omakustanteena julkaistu Säteet-EP, jota käytettiin paljolti demomateriaalina levy-yhtiöille ja jonka tiimoilta yhtye keikkaili paljon pääkaupunkiseudulla. Heinäkuussa 2004 muusikko ja tuottaja Lauri Järvilehto ja Kemopetrol-yhtyeen kosketinsoittaja ja säveltäjä Kalle Koivisto näkivät Calfin esiintymässä Semifinalissa, mihin he olivat tulleet katsomaan Calfin jälkeen esiintynyttä yhtyettä. He kuitenkin innostuivat Calfista niin paljon, että ilmoittivat haluavansa tuottaa heidän levynsä. Vuoden 2004 lopussa yhtye teki ensimmäisiä ulkomaankeikkojaan viisipäiväisellä matkalla Puolaan.

Vuonna 2005 levy-yhtiöt alkoivat kiinnostua yhtyeestä, ja monien neuvotteluiden ja demojen vaihteluiden jälkeen Calf solmi levytyssopimuksen Elements Musicin kanssa ja aloitti debyyttilevynsä äänitykset yhdessä Kalle Koiviston ja Lauri Järvilehdon sekä äänittäjä Kari Huikurin kanssa.[1]

Calf oli mukana marraskuussa 2007 julkaistulla Leevi and the Leavings -tribuuttialbumilla Melkein vieraissa, jolla se esitti kappaleen ”Raparperitaivas”.[2] Yhtye jäi samassa yhteydessä keikkatauolle.lähde?

Vaikutteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calfin musiikissa kuuluu vaikutteita muun muassa suomirockista ja brittipopista. Yhtyeen jäsenten mukaan heidän lempiartisteihinsa kuuluvat muun muassa The Beatles, U2, Duran Duran, Coldplay, Blur, Oasis, Eppu Normaali ja Egotrippi.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • ”Elämää suurempi” (2006)
  • ”Laivoja ja junia” (2007)

Keikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calf on tehnyt historiansa aikana noin sata keikkaa ja keikkaillut muun muassa Stellan, Liekin, PMMP:n ja Smakin kanssa.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]