Busuu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Busuu.com on netissä toimiva sosiaalinen verkkopalvelu, joka toimii kielten oppimisen sosiaalisena verkkopalveluna jossa käyttäjät voivat auttaa toisiaan parantamaan kielitaitoaan. Sivusto tarjoaa kahdeksan eri kieltä: busuun, englannin, espanjan, ranskan, saksan, italian, Brasilian portugalin ja venäjän. Opiskelija voi tehdä oman profiilin ja lisätä yhden tai useamman tarjotuista kielistä oppimisportfolioon ja työskennellä omaan tahtiinsa sekä seurata omaa kehitystään. Busuu on kieli, jota puhutaan Kamerunissa. Kansatieteellisen vuonna 1980 teettämän tutkimuksen mukaan maailmassa oli tuolloin vain kahdeksan henkilöä jotka vielä puhuivat tätä kieltä. Busuun ISO 639-3 koodi on Bju.

Konsepti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Busuu.com on Madridissa toimiva juuri aloittanut Web 2.0 yhtiö ihmisille jotka ovat kiinnostuneita kielitaitonsa parantamisesta tai uuden kielen oppimisesta. Sivusto tarjoaa suuren online-yhteisön omaa kieltään opettavia jotka käyttävät edistyneempiä metodeja oppia kieliä Busuun multimediaohjelmistojen materiaalien ja kielenvaihdon avulla. Kurssit perustuvat Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)-ohjelmaan, joka kattaa tasot A1, A2, B1 ja B2. Jokainen kurssi on jaettu oppimisyksiköihin jotka kattavat enemmän kuin 150 arkipäivän aihetta. Käyttäjät hyötyvät jokaisen oppimisyksikön runsaasta materiaalista, kuten sanastosta ja keskeisistä lauseista, dialogeista, kuullunymmärtämisestä, podcasteista ja PDF-tiedostoista. Käyttäjät voivat koko opintojen ajan testata omaa edistymistään lyhyiden interaktiivisten haastattelujen avulla. Paitsi yksittäisten kurssien avulla, lisäksi käyttäjät voivat parantaa keskustelutaitojaan yhdistymällä Busuun sisäisen video-chatin avulla suoraan ympäri maailmaa äidinkielenään puhuvien kanssa. Jokainen käyttäjä ei ole vain vieraan kielen ”opiskelija”, mutta myös ”opettaja” hänen omalla äidinkielellään. Busuu.com toivottaa käyttäjät tervetulleeksi opiskelemaan mitä kieliä tahansa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella yhteisössä on mahdollisuus oppia kuinka monta kieltä tahansa.

Tunnustuksia ja palkintoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi vuoden 2008 kesäkuun Startup-yhtiöiden kärkilistoilla. Syyskuussa 2008 osana sitoumusta, tultuaan valituksi UNESCOn viralliseksi projektiksi kansainvälisten kielten vuotena, busuu aloitti kampanjan pelastaakseen Silbo Gomeron (lähes sukupuutossa oleva vihellyskieli Kanariansaarilta.) Tämä kampanja voitti Silver Lion:in Cannesin kansainvälisillä mainosfestivaaleilla, joka on tärkein palkinto mainosalalla. Syyskuussa 2009 Unesco julisti Silbo Gomeron Ihmiskunnan kulttuuriperinnöksi. Vuonna 2009 busuu.com oli ehdolla lukuisiin arvostettuihin Internetin palkintoihin, kuten European Tech Crunch Awards:iin, AlwaysOn Global 250 voittaja uusien innovaatioiden ja teknologian luokassa, ja on rankattu top 3 parhaiden verkkosivujen joukkoon Espanjan “Premios de Internet”- palkinnolla. Viimeisin busuu.comin ansaitsema palkinto tuli syyskuussa 2009, European Language Label, joka ylisti innovatiivisia projekteja kielenopiskelussa. Tämä arvostettu palkinto yhteistyössä Euroopan komission kanssa ja myönnetään joka vuosi jokaisessa EU:n jäsenmaassa.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiö jätti beta-tilansa vuoden 2009 helmikuussa. Myöhemmin Premium-jäsenyys lisäominaisuuksin lisättiin sivustolle. Premium-tarjous on 11.69 euroa kuukaudessa ja hintaan sisältyy podcasteja ja opetusten PDF-tiedostoja sekä yksityiskohtaisen kieliopin. Suurin osa busuu.comin sivustosta ja sen sisällöstä on kuitenkin maksutonta. Sivuston design perustuu Drupal-malliin ja on saanut kiitosta selkeästä ja värikkäästä grafiikastaan sekä nopeasti latautuvista ominaisuuksistaan. Sivusto myös tarjoaa helppokäyttöisen käyttöliittymän interaktiivisella kojelaudalla joka muuttuu sitä myötä kun kielitaitosi karttuu, kojelautaa kutsutaan busuu.comissa nimellä Language Garden. Tällä hetkellä on tarjolla seitsemän kielen oppimisyksiköitä liitäntätuella busuu-comissa: englanti, espanja, ranska, saksa, italia, venäjä ja Brasilian portugali. Uusia kieliä lisätään lähitulevaisuudessa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]