Brook

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brook
Ensiesiintyminen Mangaluku #442
Animejakso #337
Nimi japaniksi ブルック
Nimi englanniksi Brook
Muita nimiä Herrasmiesluuranko, Soul King, Hyräilijä Brook
Ääninäyttelijä (Seiyu) Yūichi Nagashima
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio 33,000,000 berryä
Pirunmarja
Marja japaniksi Yomi Yomi no Mi
Marja englanniksi Revive Revive Fruit
Marja suomeksi Tuonituonimarja
Tyyppi Paramecia
Voima Kun syöjä kuolee, hän saa uuden elämän samassa ruumissa, mutta henkilön sielun pitää etsiä oma ruumis. Marja toimii vain kuolleena.

Brook (jap. ブルック) on yksi Olkihattupiraateista, jotka ovat päähenkilöitä Eiichiro Odan merirosvoaiheisessa One Piece -nimisessä manga- ja animesarjassa.

Brook on merirosvo joka on herrasmiesluuranko ja Olkihattupiraattien yhdeksäs jäsen ja Luffyn kauan kaipaama muusikko. Olkihatut tapaavat hänet Grand Linella Florian kolmiossa. Hän rakastaa tyhmien luurankovitsien ja melodramaattisten tarinoiden kertomisesta. Herrasmieskäytöksestään huolimatta Brook on perverssi ja pyytää mm. Namia ja Nico Robinia näyttämään alusvaatteensa. Brook muusikkona osaa soittaa erityisesti viulua. Brook on 266cm pitkä (277cm aikahypyn jälkeen), mikä tekeekin hänestä pisimmän olkihattupiraattien jäsenen. Brook on 88-vuotias (90-vuotias aikahypyn jälkeen) ja hän on syntynyt 3 huhtikuuta. Odan mukaan Brookin eläinhahmo on hevonen ja värit ovat musta ja valkoinen. Brook tuoksuu teeltä.

Brookin pääase on hänen kävelykeppinsä, joka on samalla shikomozue mallinen miekka. Hänen kevyen ruumiinsa ansiosta Brook voi juosta veden päällä, liikkua todella nopeasti, hypätä korkealle ja käyttää helposti iaido hyökkäyksiä, joita vastustaja ei ehdi havaita. Brookin nykyinen päätavoite on päästä tapaamaan Grand Linen puoleisen Päinvastoin-vuoren juurella uiskentelevaa Laboon-valasta. 50 vuotta sitten hän ja merirosvotoverit tekivät lupauksen, että he palaisivat takaisin kierrettyään maailman. Laboon piti Brookin afrosta yhtä paljon kuin hänen viulun soitostaan. Siksi Brook suojelee afroansa niin hyvin kuin pystyy, sillä ilman afroa Laboon tuskin tunnistaisi Brookia. Luuranko-olemuksensa vuoksi hänelle ei enää kasvaisi hiukset takaisin.

Kauan sitten Brook söi pirunmarjan nimeltä tuonituonimarja. Ennen kuolemaansa hänellä ei ollut mitään voimia, mutta silti hän tuli heikoksi merelle. Miehistön kuollessa Florian kolmiossa Brook oli ainoa miehistön jäsen, joka jäi henkiin pirunmarjavoimansa ansiosta. Kuolemisen sijaan hänen sielunsa irtautui ruumiistaan ja hän pystyi heräämään henkiin uudelleen, mikäli hän löytäisi ruumiinsa. Pahan sumun vuoksi etsiminen kesti kuitenkin vuoden, ja ajan myötä ruumiista jäi vain luuranko jäljelle. Koska hänen hiuksissaan on vahvat juuret, afro jäi vielä.

Viisi vuotta ennen Olkihattujen tapaamista, hän löysi tiensä Thriller Barkiin, jossa hänen varjonsa varasti kaapparilordi Gekko Moria. Varjoa käytettiin samurai Ryuman henkiin herättämiseen. Koska Brookin varjo on varastettu, hän ei voi enää poistua Florian kolmiosta, koska auringonvalo tuhoaisi hänet. Ajan mittaan Brook oppi, että heittämällä zombin suuhun suolaa, varjo joka on istutettu zombiin pääsee pakoon. Tämä siitä syystä, että suola on osa merta, ja Gekko Morian pirunmarjavoimat eivät toimi meren vaikutuksesta. Brook käytti tietoa hyväkseen ja tappoi useita zombeja, kunnes hän kohtasi oman varjonsa saaneen Ryuman ja Brook hävisi. Ryuma ei kuitenkaan tappanut Brookia, sillä olisi kuollut itsekin, joten hän päästi Brookin pakenemaan.

Kun Brook tapasi Olkihatut, Luffy kysyi haluaisiko hän liittyä Olkihattuihin. Brook vastasi myönteisesti, mutta hän ei voinut lähteä Olkihattujen mukaan Florian kolmion ulkopuolelle, jollei hän saisi varjoaan takaisin. Olkihatut lupasivat auttaa, ja he saapuivat Thriller Barkiin, maailman suurimpaan laivaan joka näytti aluksi saarelta. Brook itse lähti metsästämään varjoaan, mutta hävisi taas Ryumalle, koska hän suojeli afroaan eikä voinut taistella täysillä Ryumaa vastaan. Zoro ja Franky lopulta saapuivat ja Zorosta tuli seuraava Ryuman vastustaja. Taistelu päättyi Zoron voittoon.

Persoona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brook on omalaatuinen persoona muiden olkihattupiraattien tavoin. Hän puhuu kuten herrasmies, mutta käyttäytyy toisinaan aivan päinvastaisesti. Esimerkiksi ruokapöydässä hän saattaa hyvinkin piereskellä ja röyhtäillä. Hän myös pyytää jatkuvasti kauniita neitoja näyttämään alusvaatteensa ja merenneitoja lainaamaan hänelle rahaa. Kuitenkin Brook on kohtelias ja kunnioittaa tovereitaan, kutsuen Luffya esimerksi "Luffy-herraksi". Hän nauttii elämän pienistä iloista, kuten auringonvalosta, ystäviensä seurasta ja musiikista. Yllättävää kyllä, Brookin suurimpia pelkoja ovat eriskummalliset ja oudot oliot, kuten aaveet ja zombit. Esimerkiksi Thriller Park-osioissa hän säikähti Pelonan aavetta joka oli tullut olkihattujen laivalle. Tästä pelosta tekee koomisen se, että Brook itsekin on elävä luuranko eikä siis mikään kovin normaali otus. Brook on myös joissain tilanteissa erittäin tyyni ja kärsivällinen (hän oli yksin 50 vuotta Florianin kolmiossa odottaen poispääsyä).

Hänen suuri intohimonsa on musiikki ja hän osaakin soittaa mitä tahansa soitinta (pääasiassa kuitenkin viulua, pianoa ja kitaraa). Sekä iloisina että murheellisina aikoina musiikki on ollut se, joka on ollut aina Brookin seurana. Brook pääsi kahden vuoden aikana musiikkimaailman huipulle Soul Kinginä ja sai lukuisia faneja ja kannattajia. Hänen suosikkilaulunsa on Bink's sake jonka sanoista tulee myös hänen unohtumaton naurunsa "yohohoho". Brook nauraakin melkein kaikelle ja kertoo mielellään vitsejä. Hänellä on taito pilailla myös itsensä kustannuksella. Hän rakastaa luuhuumoria eli vitsejä, jotka viittavat siihen, että hän on luuranko.

Ennen olkihattuihin liittymistä Brook oli kovin yksinäinen ajelehtiessaan ränsistyneellä aavelaivallaan ilman kenenkään seuraa. Tuona aikana hän kuitenkin viihdytti itseään mm. laulaen, haaveillen ja puhuen yksinään. Nereidisaarille mentäessä Brook kertoo Frankylle, että on tottunut puhumaan itsekseen. Vaikka Brook on vanhin olkihatuista, hän on lapsenmielinen ja innostuu helposti pienistäkin asioista Luffyn ja Chopperin tavoin . Hän on aina valmis pelastamaan toverinsa pulasta. Kun esimerkiksi Luffy tippuu veteen, hän ryntää Chopperin kanssa perään, vaikkei kumpikaan osaa itsekään uida.

Brook uskoo sanontoihin "Kaikki hyvä tulee aikanaan" ja "Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa". Hän katseleekin elämää hyvässä valossa ja on optimistinen. Hän inhoaa ihmisiä, jotka tuhlaavat elämänsä ja tappavat toisia syyttä, koska hän tietää että eläminen on tehty elettäväksi ja osaa arvostaa sitä kuoltuaan jo kerran. Brook tekee mitä vain pitääkseen lupauksensa ja ollakseen hyvä ystävä muille. Brookin unelma on jälleennäkeminen Laboon-valaan kanssa, jonka hän tovereineen joutui kerran jättämään eräälle niemelle, koska pikkuinen valas ei olisi selvinnyt aavalla ja vaarallisella merellä. Molemmat ovat muistaneet lupauksensa jo monien vuosikymmenien ajan.