Bree Turner

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bree Turner
Bree Turner Maxim-lehden 10th Annual Hot 100-juhlissa vuonna 2009.
Bree Turner Maxim-lehden 10th Annual Hot 100-juhlissa vuonna 2009.
Syntymäaika 10. maaliskuuta 1977
Syntymäpaikka Palo Alto, Kalifornia
Aktiivisena 1996–
Oikea nimi Bree Nicole Turner
Ammatti näyttelijä, tanssija
Merkittävät roolit Rosalee Calvert
Grimm
Tina Hammersmith
Anna palaa 2
Aiheesta muualla
IMDb

Bree Nicole Turner (s. 10. maaliskuuta 1977 Palo Alto, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on ollut vuodesta 2008 naimisissa Justin Salimanin kanssa[1] ja heillä on kaksi lasta, Stella Jean (s. 29. kesäkuuta 2010) ja Dean (s. 14. syyskuuta 2012).

Bree Turnerin isä on entinen jalkapalloilija Kevin Turner, joka pelasi New York Giantsissa, Washington Redskinsissä, Seattle Seahawksissa ja Cleveland Brownsissa. Turner valmistui Monte Vista High Schoolista vuonna 1995; hänet oli valittu vuoden 1994 tanssiaiskuningattareksi. Sen jälkeen hän opiskeli King's College Londonissa ja Kalifornian yliopistossa. Turner on ammattitanssija ja hän on harrastanut pitkään myös rullaluistelua.

Ensimmäiset elokuvaosansa Turner sai statistina 1998–1999. Hänen ensimmäinen puheroolinsa oli elokuvassa Deuce Bigalow: Male Gigolo. Samana vuonna hän esiintyi MTV:n eroottisessa tv-sarjassa Undressed. 2000-luvulla Turner alkoi saada useita merkittäviä elokuvarooleja. Hänet tunnetaan kenties parhaiten yliluonnollisesta tv-sarjasta Grimm jossa hän on näytellyt vuodesta 2012 lähtien. Lisäksi Turner on nähty mm. tv-sarjoissa Todistettavasti syyllinen, Aavekuiskaaja, Traveler ja Mentalist.

Turner on esiintynyt myös mm. Gapin ja Dr Pepperin mainoksissa.

Elokuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.