Brad Norton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brad Norton
Henkilötiedot
Syntynyt13. helmikuuta 1975
Cambridge, Massachusetts
Kansalaisuus Yhdysvallat Yhdysvallat
Jääkiekkoilija
Pelipaikka puolustaja
Maila vasen
Pituus 196 cm
Paino 110 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 1998–2007
Seurat Florida Panthers
Los Angeles Kings
Washington Capitals
Jokerit (SM-liiga)
Ottawa Senators
Detroit Red Wings
NHL-varaus 215. varaus, 1993
Edmonton Oilers

Brad Norton (s. 13. helmikuuta 1975 Cambridge, Massachusetts, Yhdysvallat) on entinen yhdysvaltalainen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan puolustaja. Hän pelasi ammattilaisurallaan 124 ottelua NHL-liigassa.

Norton on naimisissa Playboy-malli Tiffany Granathin kanssa. Myös Nortonin vanhempi veli Jeff Norton on pelannut jääkiekkoa.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edmonton Oilers varasi Nortonin yhdeksännellä kierroksella vuoden 1993 varaustilaisuudessa, mutta Norton aloitti ammattilaisuransa Detroit Vipersissa IHL-liigassa kaudella 1997–1998. Edmontonin organisaatiossa Norton tuli saamaan peliaikaa ainostaan farmijoukke Hamilton Bulldogsissa. Kaudella 2001–2002 Norton teki sopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Norton meni Los Angeles Kingsin harjoitusleirille syksyllä 2005, mutta paikkaa pelaavassa kokoonpanossa ei löytynyt. Hän teki sopimuksen jääkiekon SM-liigan Jokerien kanssa. Nortonista tuli Jokerien kannattajien keskuudessa suosittu pelaaja fyysisyytensä ja asenteensa ansiosta,lähde? mutta joulukuussa Norton yllättäen jätti joukkueen sopimuksensa NHL-pykälän turvin. Hän teki sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa, mutta seura laittoi Nortonin waivers-listalle, ja hän päätyi Ottawan Senatorsin farmijoukkueen riveihin. Senators nosti Nortonin muutamia kertoja NHL-kokoonpanoonsa. Kesällä 2006 Norton siirtyi vapaana pelaajan takaisin Detroit Red Wingsiin.

Keväällä 2007 Norton siirtyi San Jose Sharksiin. Hän joutui kuitenkin ennen kauden alkua vanhan vamman takia selkäleikkaukseen,[1] minkä vuoksi hän lopulta joutui lopettamaan pelaajauransa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sharks’ Curtis Brown back after missing 25 games The Mercury News. Viitattu 26.1.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]