Boodikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Boodikka
Luoja(t) Gerard Jones
Pat Broderick
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Green Lantern (vol. 3) nro 20 (tammikuu 1992)
Henkilötiedot
Oikea nimi Boodikka
Ryhmäsidokset Vihreän Lyhdyn joukot
Alpha Lantern
Edelliset ryhmäsidokset Bellatrix Bombers
The Brotherhood of the Cold Flame
Henkilöllisyydet Alpha Lantern
Voimat Voimasormus

Boodikka on DC Comicsin kustantama sarjakuvasankari, jonka loivat Gerard Jones ja Pat Broderick. Hahmo teki ensiesiintymisensä Green Lantern sarjakuvan kolmannen osan numerossa 20, vuonna 1992. Myöhemmin samaisen lehden numerossa 23 siitä tuli Vihreä Lyhty.

Sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boodikka oli pitkään Bellatrix-planeetan parhaimpia sotureita. Hän kuului Bellatrix Bombers ryhmään, jonka muodostivat naissoturit. Heidät palkkasivat useat muut planeetat poistamaan väkivaltaisia häiriötekijöitä planeetalta. Myöhemmin Chaselon värväsi Boodikkan uuteen Vihreä Lyhty joukkoon.[1] Hal Jordan oli kuitenkin varuillaan uudesta tulokkaasta naisen aggressiivisen asenteen vuoksi, kun taas Kilowog oli innokas opettamaan Boodikkaa joka oli hänelle haastava oppilas. Asiat muuttuivat nopeasti ja Boodikkalle myönnettiin harjoittelun aikana voimasormus ja pian hän joutui jo tappeluun Tähtisafiirin kanssa. Myös muut Vihreän Lyhdyn jäsenet liittyivät tappeluun mukaan, joka päättyi voitokkaasti.[2] Eräs uusien Vihreiden Lyhtyjen harjoitteluaika keskeytettiin, kun heidän täytyi mennä maaplaneetalle auttamaan Hal Jordania Eclipson mielenhallinnasta. Eclipso oli saanut Jordanin ja Tähtisafiirin valtaansa. Ryhmä onnistui auttamaan kaksikkoa, mutta Eclipso onnistui pakenemaan paikalta. Ryhmä palasi takaisin Oa-planeetalle ja Guy Gardner sai voimasormuksen ja väliaikaiseksi tehtäväkseen hoitaa Jordanin sektoria 2814.[3] Boodikka osoitti samaisessa taistelussa olevansa voimasormuksen omistajan veroinen, mutta ei edelleen kyennyt ottamaan komentoja vastaan. Hän oli myös usein napit vastakkain Kreonin kanssa, joka oli tottunut kotiplaneetallaan kuriin ja militaristiseen tarkkuuteen. Erityisesti riitaa aiheutti, kun Kreon kritisoi Boodikkan olevan kuriton taistelija. Kilowog astui kaksikon väliin ja teki uusien Lyhtyjen kanssa uuden jaon jakamalla heidät miesten ja naisten ryhmiin. Kilowog toi vielä John Stewartin opettamaan tulokkaille yhteistyöstä ja suvaitsevaisuudesta. Boodikka kykeni myöhemmin tekemään paremmin yhteistyötä muiden kanssa.

Boodikka sai myöhemmin tehtäväkseen tutkia monen muukalaisrodun kuolemia. Useita määriä rotuja olivat yhtäkkiä kuolleet massaitsemurhaan, ympäristön aiheuttamiin tuhoihin tai sotaan. Boodikka saapui erääseen planeettaan, jossa hän tapasi Guy Gardnerin ja hänen joukkonsa, jotka olivat tutkimassa samaa tapausta. Pian kaksikolle syntyi riita Gardnerin halutessa todistaa johtajuuttaan. Pian tappelun aikana Gardner huomasi keltaisen voimasormuksensa kykenevän luomaan anti-materia universumin, jonka avulla hän kykeni elossa olevia olentoja vapauttamaan transista. Gardner sai kuulla myös todellisen tarinan paikallisilta, joiden mukaan eräs muukalaisrotu Ophidianit yrittävät puhdistaa kosmoksen muilta roduilta. Heidän rotu oli kahdesti joutunut hyökkäyksen kohteeksi ja melkein hävinneet sukupuuttoon. Sittemmin Ophidianit ovat yrittäneet tuhota muita rotuja hypnotisoimalla ne taistelemaan keskenään. Boodikka ja Gardner yrittivät jahdata erästä Ophidianien alusta, joka kuitenkin tuhosi itsensä kaksikon päästyä vihollisen lähelle.

Vuosia myöhemmin Boodikka yritti pysäyttää Parallaxin kanssa yhdistyneen Hal Jordanin, joka oli matkalla tuhoamaan Oa-planeettaa. Boodikka yritti estää Jordania saapumasta planeetalle, mutta hävisi taistelun. Hän ei suostunut luopumaan voimasormuksestaan, jota Jordan vaati ja pahuuden puolelle siirtynyt Jordan katkaisi Boodikkan käden saadakseen voimasormuksen itselleen. Boodikka jäi leijumaan avaruuteen, kun taas Jordan jatkoi matkaansa.[4] Myöhemmin selvisi Boodikkan selvinneen tapauksesta ja hän oli liittynyt ryhmään "The Brotherhood of the Cold Flame", joka sijaitsi Xudar-planeetalla. Myöhemmin Boodikkasta tuli Alpha Lanterns ryhmän jäsen.

War of the Green Lanterns tarinassa Boodikka ja Alpha Lanterns ryhmän jäsenet tapetaan Alpha Lantern Varixin toimesta, joka uskoo, että Alpha Lanterns on turmeltunut tuomioksi John Stewartia vastaan ​​hänen oikeudenkäynnissään; Varix tappoi sitten itsensä. Myöhemmin Boodikkan ja Alpha Lanternsin ruumiit haudattiin Oalle.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duck Dodgers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boodikka esiintyi hetkellisesti Duck Dodgers animaatiosarjan jaksossa "The Green Loontern", jossa hahmon äänenä toimi Grey DeLisle.

Justice League Action[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boodikka esiintyi cameo-roolissa animaatiosarjan Justice League Action jaksossa "Watchtower Tours".

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Green Lantern: First Flight[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boodikka elokuvassa Green Lantern: First Flight.

Boodikka teki ensiesiintymisensä animaatioelokuvassa Green Lantern: First Flight vuonna 2009, jossa hahmon äänenä toimi Tricia Helfer.

Toisin kuin sarjakuvissa Boodikka tekee salaa yhteistyötä Sinestron kanssa, joka puolestaan yrittää päästä eroon vartijoista, jotka hallitsevat Vihreän Lyhdyn energiaa. Boodikka kuuluu pääryhmään yhdessä Kilowogin, Tomar-Ren ja heidän johtajan Sinestron kanssa. He saapuvat maaplaneetalle hakemaan Hal Jordanin vartijoiden eteen, jotka päättävät Jordanin kohtalosta voimasormuksen suhteen. Jordan saa pitää sormuksen ja liittyy Abin Surin tilalle, jolta hän sai sormuksen. Elokuvan aikana Boodikka on päinvastainen kuin sarjakuvaversionsa. Hän on rauhallinen ja ystävällinen erityisesti Jordania kohtaan. Myöhemmin Boodikka paljastaa olevansa Sinestron puolella, kun Jordan yllättää Sinestron ruumishuoneelta yhdessä Kilowogin ja Boodikkan kanssa. Kilowog ja Boodikka osoittavat uhkaavasti Sinestroa sormuksillaan, mutta Jordanin yllätykseksi Boodikka ampuu Kilowogin tajuttomaksi ja paljastaa huijanneensa Jordania. Sinestro käskee Boodikkaa tappamaan ilman voimasormusta olevan Jordanin, joka sulkee tämän voimasormuksella luomansa muovipussin sisälle. Takaisin tajuihinsa tullut Kilowog kuitenkin pelastaa Jordanin, joka pakenee energiasauvan kanssa kohti huoneen korkeuksia piiloon Boodikkalta. Jordanin heittäessä hämäyksenä sauvan maahan Boodikka ampuu sen hajalle, mutta huomaa kauhistukseen aiheuttaneen vaarallisen reaktion sauvaan joka räjähtää ja heittää Boodikkan katossa oleviin piikkeihin, minkä seurauksena Boodikka kuolee.

Green Lantern: Emerald Knights[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boodikka esiintyi cameo-roolissa animaatioelokuvassa Green Lantern: Emerald Knights, jossa häntä ääninäytteli Grey DeLisle.

Green Lantern[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boodikka esiintyi cameo-roolissa elokuvassa Green Lantern, jossa hänellä ei ollut puheroolia.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2003 Grey DeLisle Duck Dodgers
2009 Tricia Helfer Green Lantern: First Flight

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Green Lantern (Vol. 3) nro 20
  2. Green Lantern (Vol. 3) numerot 23-24
  3. Green Lantern Annual (Vol. 3) nro 1
  4. Green Lantern (vol. 3) nro 50