Body painting

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Perhonen maalattuna nuoren naisen rintakehään.

Body painting -käsitteellä (suom. ihomaalaus) tarkoitetaan ihon osittaista tai kokonaista maskeerausta ja koristelua. Body painting on kehotaidetta, jossa iholle luodaan erilaisten värien, sapluunoiden ja muiden apuvälineiden avulla kuva halutusta aiheesta. Body paintingin rinnalla käytetään myös käsitettä body art.

Tekniikassa pääasiallisena apuvälineenä käytetään ihomaaleja ja meikkejä, mutta kokonaisuutta luodessa apuna voidaan käyttää esimerkiksi irto-osia, koruja, vaatteita tai muuta rekvisiittaa. Body paintingia tehdään perinteisesti siveltimillä ja sienillä, mutta myös kynäruiskua käytetään yleisesti. Jossakin määrittelyissä myös tatuoinnit ja hennatatuoinnit on luettu body painting -käsitteen alle.

Body paintingia voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Perinteinen body paintingin muoto on lasten kasvomaalaus. Näyttämö- ja teatterimaailmassa näyttelijät voidaan maskeerata näyttämään joltakin tietyltä näytelmän hahmolta. Body paintingia voidaan käyttää myös muotinäytöksissä, mainoksissa, tapahtumissa ja messuilla sekä erilaisissa promootioissa. Iholle voidaan esimerkiksi maalata vaatteet, joita ei välttämättä erota oikeista ilman tarkempaa ja lähempää tarkastelua. Body paintingia voidaan käyttää elementtinä myös taidevalokuvauksessa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Body painting.
Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.