Bluesia Pieksämäen asemalla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Bluesia Pieksämäen asemalla”
Juice Leskinen Grand Slam
Kappaleen tiedot
 Albumilta Boogieteorian alkeet peruskoulun ala-astetta varten, lyhyt oppimäärä
 Julkaistu 1983
 Tuottaja(t) Mikko Syrjä
 Tyylilaji rock
 Kesto 16.08
 Levy-yhtiö Johanna Kustannus
Boogieteorian alkeet peruskoulun ala-astetta varten, lyhyt oppimäärän muut kappaleet
”Elämänura”
6.
”Bluesia Pieksämäen asemalla”
7.
”Viime yönä ennen kahta”
8.

Bluesia Pieksämäen asemalla” on Juice Leskisen kirjoittama kappale, joka ilmestyi vuonna 1983 Juice Leskinen Grand Slamin Boogieteorian alkeet peruskoulun ala-astetta varten, lyhyt oppimäärä -albumilla. Se on Leskisen pisin koskaan tekemä musiikkikappale.

Yli 16-minuuttinen kappale alkaa pelkän akustisen kitaran säestyksellä, mutta hiljalleen soittimia alkaa tulla mukaan lisää. Laulussa on kaikkiaan 34 säkeistöä. Kappaleen lähestyessä loppua soittimien määrä alkaa taas vähentyä ja kappale päättyy samalla teemalla kuin alkaakin, pelkän kitaran säestyksellä. Teoksen sanat Leskinen kirjoitti odottaessaan junaa Pieksämäen asemalla.

Kappaleessa ovat mukana Matti Alanko, Anneli Heinola, Aki Helin, Hannu Hinze, Juhani Tepponen, Vesa Vartola, Martti Wiklund, Lucjan Czaplicki, Vesa Hyrskykari, Acre Kari, Nalle Lehtonen, Dave Lindholm, Pantse Syrjä, Eero ”Safka” Pekkonen, Toni Lähteenmäki, Harri Marstio, Matti Pellonpää, "Puntti" Valtonen ja Mika Sundqvist.

Aki Kaurismäki on ohjannut kappaleesta 18-minuuttisen lyhytelokuvan, jossa pääosin edellä listatut artistit esittävät kyseisen kappaleen. Elokuva on kuvattu yhtyeen Tampereen keikalla jo vuonna 1988 mutta valmistui vasta loppuvuodesta 2012.[1] [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ”Juice Leskinen & Grand Slam: Bluesia Pieksämäen asemalla”. Aki Kaurismäki (käsikirjoitus). 2013-03-06.
  2. Huikea suomalainen rock-klassikko tänään TV-ensi-illassa Yle Teemalla Yle Uutiset. 26.11.2014. Viitattu 18.3.2022.