Blogger

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Blogger
Logo Blogger
Kotisivu http://www.blogger.com/
Tyyppi Blogi
Rekisteröinti Pakollinen blogin luomiseen
Kielet useita
Omistaja Google
Avattu 23. elokuuta 1999
Alexa-sija 57
Nykyinen tila Toiminnassa

Blogger on hakukoneyhtiö Googlen omistama blogipalvelu, joka on ollut verkossa vuodesta 1999 lähtien. Sen perusti tuolloin Pyra Labs -niminen yritys, jonka Google osti vuonna 2003. Bloggeria on ollut mukana perustamassa myös mikroblogipalvelun Twitterin perustaja Biz Stone. Ensijulkaisunsa aikoihin palvelu oli ensimmäisiä blogaukseen keskittyneitä alustoja, ja sille kuuluu ainakin osakiitos blogien suosion noususta 2000-luvulla. Blogger oli ensimmäisiä blogipalveluita, joiden käyttäjien ei tarvinnut käyttää HTML:ää tai lähettää sisältöä erikseen kotisivupalvelimelle, vaan blogimerkinnät voitiin kirjoittaa suoraan lomakkeeseen webissä.

Bloggerin saamaa kritiikkiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syksyllä 2005 splogien, eli pelkästään muiden sivustojen hakukonetuloksissa nostamista varten perustettujen blogien määrä kasvoi ilmaisissa blogipalveluissa runsaasti. Etenkin Blogger joutui kritiikin kohteeksi, mikä oli Googlelle imagotappio. Pian sen jälkeen yhtiö lisäsi Flag-painikkeen palkkiin, jonka se näyttää Bloggerin palvelimilla sijaitsevissa blogeissa. Painikkeella kyseenalaisesta sisällöstä voi raportoida palvelun ylläpidolle. Sivua ei kuitenkaan poisteta kokonaan, vaikka raportti menisikin läpi, vaan se jätetään pois ainoastaan palvelun listauksista.

Blogger on saanut kritiikkiä myös liiasta yksinkertaisuudestaan ja uusien ominaisuuksien hitaasta toteuttamisesta. Esimerkiksi blogimerkintöjen luokittelu tai avainsanojen käyttö ei pitkään ollut mahdollista. Tämä on saanut monet blogaajat siirtymään toisille alustoille monipuolisempien ominaisuuksien perässä. Blogger on kuitenkin korostanut keskittyvänsä nimenomaan peruspalveluun, eli luovan tilan tarjoamiseen ihmisille.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.