Block B

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Block B
(2011– )
Vasemmalta oikealle: Taeil, Jaehyo, Kyung, P.O., Zico, B-Bomb, U-Kwon
Vasemmalta oikealle: Taeil, Jaehyo, Kyung, P.O., Zico, B-Bomb, U-Kwon
Tiedot
Tyylilaji: Hip hop, Pop, Dance
Kotipaikka: Korean tasavallan lippu Soul, Korean tasavalta
Jäsenet
Zico
Taeil
B-Bomb
Jaehyo
U-Kwon
Kyung
P.O
Levy-yhtiöt
CJ E&M  

Block B (Hangul: 블락비) on eteläkorealainen poikabändi, jonka perusti Cho PD levy-yhtiölleen Brand New Stardomille.

He suorittivat debyyttinsä 15. huhtikuuta 2011 KBS Music Bank -nimisessä musiikkiohjelmassa singlellään "Freeze!" ("그대로 멈춰라!").

Ryhmässä on seitsemän jäsentä: Zico (Woo Jiho), Lee Taeil, B-Bomb (Lee Minhyuk), Ahn Jaehyo, U-Kwon (Kim Yukwon), Park Kyung ja P.O (Pyo Jihoon). Heillä on kokemusta tanssista, räpistä, sävellyksestä ja laulamisesta. Ryhmän debyyttisingle "Do You Wanna B?" sisältää kolme kappaletta. Block B on lyhyempi termi sanalle Blockbuster, jolla he tarkoittavat että he tähtäävät suureen suosioon musiikkialalla. Ryhmän juuret ovat hip hopissa, mutta he ovat kiinnostuneita laajentumaan myös muihin genreihin. Helmikuun 2012 alussa Block B julkaisi uuden singlen nimeltään NalinA. (난리나)

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taiteilijanimi Syntymänimi Syntymäpäivä
Romanisoitu Hangul Romanisoitu Hangul
Taeil 태일 Lee Tae Il 이태일 Syyskuu 24, 1990 (Ikä 23)[1]
B-Bomb 비범 Lee Min Hyuk 이민혁 Joulukuu 14, 1990 (Ikä 24)[2]
Jaehyo 재효 Ahn Jae Hyo 안재효 Joulukuu 23, 1990 (Ikä 23)[3]
U-Kwon 유권 Kim Yu Kwon 김유권 Huhtikuu 9, 1992 (Ikä 22)[4]
Kyung Park Kyung 박경 Heinäkuu 8, 1992 (Ikä 22)[5]
Zico 지코 Woo Ji Ho 우지호 Syyskuu 14, 1992 (Ikä 21)Maknae[6]
P.O. 피오 Pyo Ji Hoon 표지훈 Helmikuu 2, 1993 (Ikä 21)[7]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Block B discography
Albumit
Mini albumit
  • 2011: New Kids On The Block
  • 2012: Welcome To The Block
  • 2012: Welcome To The Block (Repackage)
  • 2013: Very Good
Single albumit
  • 2011: Do U Wanna B?
  • 2014: Jackpot
OST Singlet
  • 2012: 빠빠빠빠 (Bba Bba Bba Bba)
  • 2012: Burn Out (Phantom OST)
  • 2012: 너의 우산 (Your Umbrella) (The Thousandth Man OST)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Block B.