Block B

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Block B
(2011– )
Vasemmalta oikealle: Taeil, Jaehyo, Kyung, P.O., Zico, B-Bomb, U-Kwon
Vasemmalta oikealle: Taeil, Jaehyo, Kyung, P.O., Zico, B-Bomb, U-Kwon
Tiedot
Tyylilaji: Hip hop, Pop, Dance
Kotipaikka: Korean tasavallan lippu Soul, Korean tasavalta
Jäsenet
Zico
Taeil
B-Bomb
Jaehyo
U-Kwon
Kyung
P.O
Levy-yhtiöt
Seven Seasons
CJ E&M  

Block B (Hangul: 블락비) on eteläkorealainen poikabändi, jonka perusti Cho PD levy-yhtiölleen Brand New Stardomille.

He suorittivat debyyttinsä 15. huhtikuuta 2011 KBS Music Bank -nimisessä musiikkiohjelmassa singlellään "Freeze!" ("그대로 멈춰라!").

Ryhmässä on seitsemän jäsentä: Zico (Woo Jiho), Lee Taeil, B-Bomb (Lee Minhyuk), Ahn Jaehyo, U-Kwon (Kim Yukwon), Park Kyung ja P.O (Pyo Jihoon). Heillä on kokemusta tanssista, räpistä, sävellyksestä ja laulamisesta. Ryhmän debyyttisingle "Do You Wanna B?" sisältää kolme kappaletta. Block B on lyhyempi termi sanalle Blockbuster, jolla he tarkoittavat että he tähtäävät suureen suosioon musiikkialalla. Ryhmän juuret ovat hip hopissa, mutta he ovat kiinnostuneita laajentumaan myös muihin genreihin. Helmikuun 2012 alussa Block B julkaisi uuden singlen nimeltään NalinA. (난리나)

Vuonna 2013, vaihtoivat levy-yhtiötä vaikeuksien vuoksi. He haastoivat Stardom Entertainmentin oikeuteen ja myöhemmin samana vuonna he ilmoittivat vaihtaneensa levy-yhtiötä. Heidän nykyinen levy-yhtiönsä on Seven Seasons. He ovat nyt julkaisseet kaksi mini albumia, Very Good ja Her.

Vuonna 2015 he debytoivat virallisesti Japanissa ja heitä kerääntyi Japanin kiertueellaan katsomaan yli 5,000 ihmistä. Tammikuun 3. päivä Block B ilmoitti myös pitävänsä Euroopan kiertueen, jonka kohteina olisivat Pariisi, Helsinki, Varsova ja Milano.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taiteilijanimi Syntymänimi Syntymäpäivä
Romanisoitu Hangul Romanisoitu Hangul
Taeil 태일 Lee Tae Il 이태일 Syyskuu 24, 1990 (Ikä 24)[1]
B-Bomb 비범 Lee Min Hyuk 이민혁 Joulukuu 14, 1990 (Ikä 24)[2]
Jaehyo 재효 Ahn Jae Hyo 안재효 Joulukuu 23, 1990 (Ikä 24)[3]
U-Kwon 유권 Kim Yu Kwon 김유권 Huhtikuu 9, 1992 (Ikä 22)[4]
Kyung Park Kyung 박경 Heinäkuu 8, 1992 (Ikä 22)[5]
Zico 지코 Woo Ji Ho 우지호 Syyskuu 14, 1992 (Ikä 22)[6]
P.O. 피오 Pyo Ji Hoon 표지훈 Helmikuu 2, 1993 (Ikä 22) Maknae[7]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Block B discography
Albumit
Mini albumit
  • 2011: New Kids On The Block
  • 2012: Welcome To The Block
  • 2012: Welcome To The Block (Repackage)
  • 2013: Very Good
  • 2014: Her
Single albumit
  • 2011: Do U Wanna B?
  • 2014: Jackpot
OST Singlet
  • 2012: 빠빠빠빠 (Bba Bba Bba Bba)
  • 2012: Burn Out (Phantom OST)
  • 2012: 너의 우산 (Your Umbrella) (The Thousandth Man OST)

Ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • MTV Match Up (mukana B1A4) (2011)
  • MTV Match Up Special: Block B in Japan (2011)
  • MTV Match Up: Block B Returns (2012)
  • MNet Signal B (2013)
  • MNet 5 Minutes Before Chaos (2014)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Block B.