Biowatti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
L&T Biowatti Oy
Tunnuslause Puusta puhdasta energiaa
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1994
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Emoyhtiö Lassila & Tikanoja
Kotisivu biowatti.fi

L&T Biowatti on suomalainen, Lassila & Tikanoja (L&T) -konserniin kuuluva bioenergia-alan yhtiö.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

L&T Biowatti on aloittanut toimintansa vuoden 1994 alussa Metsäliiton tytäryhtiönä. Vuoden 2005 alusta alkaen yhtiö siirtyi kokonaan toimivan johdon omistukseen ja 31.1.2007 alkaen yhtiö siirtyi tehdyillä osakekaupoilla L&T:n tytäryhtiöksi.

Liiketoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

L&T Biowatin toiminta-ajatuksena on hankkia, markkinoida ja toimittaa bioenergiaa ja teollisuuden raaka-aineita asiakkailleen. Tuotteina ovat metsä- ja puunjalostusteollisuuden sivutuotteet sekä metsäpolttoaineet. L&T Biowatin keskeiset toimialat ovat puupolttoaineiden toimitukset lämpö- ja voimalaitoksille, raaka-ainetoimitukset levy- ja selluteollisuudelle ja pellettitehtaille, toimitukset ja palvelut ympäristö- ja viherrakentamiseen, kompostointiin ja kuivikemarkkinoille sekä valtakunnalliset metsäpalvelut metsänomistajille.

Metsänomistajille suunnatut metsäpalvelut ovat merkittävä osa L&T Biowatin liiketoimintaa. Metsäpalvelujen keskeisimpiä toimintoja ovat nuoriin kasvatusmetsiin tehtävät energiaharvennukset, ensiharvennukset sekä päätehakkuualueiden latvusmassan kerääminen, kantojen nostaminen ja maanmuokkaus.

2022 L&T Biowatti ja Neova Oy:n energiapuuliiketoiminnat yhdistettiin ja uuden yrityksen nimeksi tuli Laania Oy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]