Prätkähiiret

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Biker Mice from Mars)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Prätkähiiret
Biker Mice from Mars
Prätkähiiret-sarjan tunnus.
Prätkähiiret-sarjan tunnus.
Tyyli animaatio
sci-fi
seikkailu
toiminta
Kestoaika 22 minuuttia
Luoja(t) Rick Ungar
Pääosissa Rob Paulsen
Dorian Harewood
Ian Ziering
Leeza Miller McGee
William Morgan Sheppard
Susan Silo
Brad Garrett
Suomi:
Jape Kantola
Kari Tamminen
Pertti Laaksonen
Christian Lönegren
Katja Ståhl
Tiina Mattila
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Suomi MTV3, MTV Sub, C More Juniori
Esitetty Yhdysvallat 1. syyskuuta 1993 – 1. helmikuuta 1996
Jaksoja 65
Tuotanto
Tuottaja(t) Tom Tataranowicz
Vastaava(t) tuottaja(t) Rick Ungar
Tom Tataranowicz
Norman Singer
Ohjaaja(t) Tom Tataranowicz
Käsikirjoittaja(t) Bob Forward
Greg Johnson
Eve Forward
Rick Ungar
Jess Winfield
Pamela Hickey
Dennis McCoy
Greg Blair
Dennis O'Flaherty
Bruce Shelly
Reed Shelly
Julianne Klemm
Ben Mattlin
Katherine Lawrence
Bruce Reid Schaefer
Sean C. Derek
Robert McFadden
Cydne Clark
Steve Granat
Tuotantoyhtiö(t) Brentwood Television Funnies
Marvel Productions
Seuraaja Prätkähiiret
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Prätkähiiret (alkuperäiseltä nimeltä Biker Mice from Mars) on yhdysvaltalainen Rick Ungarin luoma 1990-luvulla valmistunut 65-osainen piirrossarja. Piirrossarjan tuotti Brentwood Television Funnies.

Suomessa sarja esitettiin ensimmäisen kerran MTV3-kanavalla vuosina 19941996 suomenkielisellä jälkiäänityksellä. Sarjan jälkiäänityksen teki Film & Cartoon Finland.

Sarja nousi ensimmäisellä esityskerrallaan suureen suosioon ja sen johdosta sitä on toivottu jatkuvasti uusintana 1990-luvulta lähtien. MTV3 aloitti sarjan esittämisen alusta toukokuussa 2007 ja esitti sitä elokuuhun 2007 asti. Uusinnat jatkuivat marraskuussa 2007. Helmikuusta kesäkuuhun 2008 sarja esitettiin kokonaisuudessaan televisiokanava MTV Subilla.[1] Sarja on esitetty kokonaisuudessaan myös C More Juniori-maksukanavalla.

Sarjan suomenkielinen versio muistetaan eritoten hahmojen käyttämästä ajoittain hieman ronskistakin puhetyylistä, jonkalaista ei puhuta nuorille suunnatuissa piirrossarjoissa. Joku hahmoista saattoi myös puhua esimerkiksi stadin slangia tai karjalan murretta. Puheissa mainittiin myös julkisuuden henkilöiden nimiä, kuten Arja Korisevan ja Juha Föhrin.

Vuonna 2006 sarjasta valmistettiin samanniminen 28-osainen spin-off. Vuotta myöhemmin Maximum Entertainment julkaisi Britanniassa sarjan ensimmäisen tuotantokauden DVD:lle.[2] Sittemmin vuonna 2008 Exposure Enertainment julkaisi ensimmäisen tuotantokauden DVD:lle Yhdysvalloissa.[3]

Sarjan synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick Ungar on kertonut saanensa idean Prätkähiiriin vuonna 1990 ollessaan syömässä brunssia vaimonsa kanssa Encinossa, Los Angelesissa. Parkkipaikalle saapui kaksikymmentäviisi Harleyta, joiden kuljettajien hän huomasi olevan juppeja. Kohtaaminen moottoripyöriä ihailevien valkokaulustyöläisten kanssa käynnisti Ungarin luomistyön, josta syntyi konsepti toiselta planeetalta kotoisin olevista prätkillä ajavista hiiristä. Moottoripyörien rooli oli myös keskeinen.[4]

Sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaikki alkaa siitä, kun kolme marsilaista avaruushiirtä pakenee avaruusaluksellaan Maahan plutolaisia, jotka ovat valloittaneet Mars-planeetan. Avaruusalukseen tulee tekninen vika ja se törmää Chicagon urheilustadionin "tulostauluun". Hiiret huomaavat, että Chicagon kaupunkia on tuhottu. He yrittävät etsiä korjaamoa, jossa korjauttaa moottoripyöriänsä ja löytävät korjaamon, jonka omistaa Santtu-niminen prätkämekaanikko. Lalli Leipäjuuston, plutolaisen konnan, apuri Rasvanahka yrittää ostaa korjaamoa, mihin Santtu ei suostu millään hinnalla. Hiiret ajavat Rasvanahan tiehensä ja ystävystyvät Santun kanssa. Tästä eteenpäin hiiret toimivat yhteistyössä Santun kanssa, tavoitteenaan pysäyttää plutolaisten suunnitelmien eteneminen.

1990-luvun Prätkähiiret jaksossa Hanat Auki.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moto (Modo) Harmaaturkkinen hiiri. Hän menetti kotiplaneetallaan sodassa oikean käsivartensa, jonka tilalla on nyt aseella varustettu metallinen robottikäsi. Silmälappu peittää vasemman silmän ja vasemmasta etuhampaasta puuttuu pieni pala. Pitää muiden Prätkähiirien tavoin kotikaljasta ja nakkisämpylöistä (alkukielisessä sarjassa "kotikalja" on virvoitusjuomaa nimeltä "root beer"). Eräässä jaksossa Leipäjuusto yrittää saada Moton puolelleen tarjoamalla vanhan metallikäden tilalle uudenaikaisemman metallikäden.

Turbo (Throttle) Vaaleanruskea hiiri, joka yleensä on ryhmän viisain ja älykkäin. Hän menetti kotiplaneetallaan näkönsä, minkä takia hän nykyään näkee vain Rontilta saamia lasejaan tai kypäräänsä käyttäessä. Turbolla on 90-luvun sarjassa Prätkähiirien logo- tatuointi oikeassa olkavarressaan.

Vinski (Vinnie) Valkoinen hiiri, joka on luonteeltaan ryhmän uhkarohkein ja suostuu mieluiten vaarallisiin tehtäviin. Oikea puoli hänen kasvoistaan on metallisen naamion peitossa johtuen Marsin sodassa tapahtuneesta onnettomuudesta.

Santtu (Charlene "Charley" Davidson) Pitää Chicagon kaupungissa moottoripyöräkorjaamoa. Hän auttaa Prätkähiiriä muun muassa erilaisten koneiden rakentamisessa. Hän itsekin haluaisi olla "sankari", mutta Prätkähiiret yleensä estävät tämän suojellakseen Santtua.

Lalli Leipäjuusto (Lawrence Limburger) Plutolainen konna, joka käyttää naamaria Maapallolla imagonsa takia. Yrittää keinolla millä hyvänsä tuhota maapallon kuljettamalla sitä Plutoon. Lähes jokaisessa jaksossa hänen tornirakennuksensa tuhoutuu.

Professori Nuikki (Dr. Karbunkle) Leipäjuuston hullu tiedemies, joka keksii kaikenlaisia keksintöjä Maan tuhoamiseksi ja Prätkähiirien pysäyttämiseksi.

Rasvanahka (Greasepit) Leipäjuuston apuri, joka yleensä aina joutuu tekemisiin Prätkähiirten kanssa. Tältä henkilöltä puuttuu muutama ruuvi ja on siis tyhmänpuoleinen. Nimensä mukaisesti Rasvanahka erittää rasvaa.

Mutantti (Fred the Mutant) Nuikin luoma mutantti.

Teuvo Tahko (Napoleon Brie) Detroitia hallitseva plutolainen. Pienikokoinen ja silmät keskenään erivärisiä. Hän ja Leipäjuusto ovat vihollisia.

Ylipäällikkö Camembert (Lord Camembert) Pluton ylipäällikkö.

Sivuhenkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Miihkali (Rimfire) on Moton rohkea ja seikkailunhaluinen siskonpoika, Marsin puolesta taistelijoiden uutta sukupolvea. Hänellä on sama palava halu taisteluun kuin sedällään (tai oikeastaan enollaan) ja edellä mainittu seikkailunhalu saakin hänet usein pulaan, josta joku kokeneempi hänet sitten pelastaa.
  • Rontti (Stoker) on iäkäs marsilainen sotaveteraani, joka johtaa vapaustaistelijoiden joukkoa ja on opettanut Prätkähiirille näiden taidot. Ikääntyessään alkanut menettää otettaan.
  • Minni (Carbine) on marsilainen kenraali, joka on Rontin siskontytär. Hänellä on ollut romanttinen suhde Turbon kanssa.
  • Anni (Harley) on yksi vapaustaistelijoista ja lääkintämies. Anni oli Prätkähiirten ohella ensimmäisiä, joka sai tietää Masin petturuudesta ja joutui tämän vuoksi vangiksi. Prätkähiiret ja Rontti pelastivat Annin, mutta Masilla oli ässä hihassa ja kaappasi tämän käsisiirtimellä mukaansa paetessaan.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alkuperäiset äänet.

 Rob Paulsen  Turbo, Mutantti  
 Dorian Harewood  Moto  
 Ian Ziering  Vinski, Tunnelirotta  
 Leeza Miller McGee  Santtu  
 William Morgan Sheppard  Lalli Leipäjuusto  
 Susan Silo  Nuikki  
 Brad Garrett  Rasvanahka  
 Jeff Bennett  Camembert  
 Peter Strauss  Rontti  
 Luke Perry  Teuvo Tahko  
 Stu Rosen  Monttupomo  
 Jess Harnell  Katku Löyhkä, Sädesilmä  
 Leah Remini  Minni  
 Kath Soucie  Anni  
 Jason Priestley  Jaska  
 Julian Sands  Sir Lancelot  
 Simon Templeman  Sir Mordred  
 Efrem Zimbalist Jr.  Kuningas Artturi  
 Mark Hamill  Suurjännite  
 Brian Austin Green  Miihkali  
 Malcolm McDowell  Stilton  
 Jerry Houser  Konnakorppi  
 Riki Rachtman  Hevi-Hemmo  
 David Warner  Jäänmurtaja  

Suomenkielisissä äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Listassa on vain osa hahmoista.

 Kari Tamminen  Turbo, Rasvanahka, Tunnelirotta, Suurjännite, Vapisuttaja,
Stilton, Rontti (3. jaksoa), Ylipäällikkö Camembert, Käry Löyhkälä, Terminaattori  
 Christian Lönegren  Moto, Professori Nuikki, Mutantti, Masi, Katku Löyhkälä, Teuvo Tahko  
 Pepe Laaksonen  Vinski, Leipäjuusto, Sädesilmä, Monttupomo, Severi Sumutorvi, Sinihome,
Jylppy, Miihkali  
 Katja Ståhl  Santtu (1. kausi ja 2. kauden jaksot 1–10, jakso 13), Valkohome, Tintti, Kivikasvo, Minni  
 Jape Kantola  Rasvanahka, Mutantti, Ylipäällikkö Camembert, Terminaattori (1. kauden jaksoissa 1–2 ja 2. kauden jaksoissa 7-10, jakso 13) Rantarosvo pomo, Galaxin tuomari  
 Tiina Mattila  Santtu (2. kauden jaksot 11-12, 14-39 ja 3. kausi), Minni, Anni, Wilma varaani  

Kymmentä ensimmäistä jaksoa lukuun ottamatta suomenkielisestä käännöksestä vastasi Christian Lönegren.[5]

Musiikkialbumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjasta julkaistiin yksi albumi vuonna 1993 Biker Mice from Mars. Levyn laulajana oli Jeff Scott Soto ja sävellyksestä vastasi sarjaankin musiikit säveltänyt Will Anderson. Levyllä on yhteensä kymmenen kappaletta, joiden sanoituksia oli tekemässä myös sarjan luonut Rick Ungar ja ohjaaja Tom Tataranowicz.[6]

Videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pohjalta on julkaistiin yksi videopeli Biker Mice from Mars, joka ilmestyi vuonna 1994 Konamin julkaisemana.[7] Peli on kuvattu isometrisestä näkökulmasta ja siinä kilpaillaan kuudella eri hahmolla, joilla kullakin on omat vahvuudet ja heikkoudet. Vihollisista peliin oli otettu mukaan Leipäjuusto, Nuikki ja Rasvanahka. Myös Mutantti esiintyy pelissä muun muassa välianimaationa. Samoin Santtu, joka omalla korjaamollaan myy ja asentaa uusia varusteita, osia ja aseita pelin kulkuneuvoihin.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2006 sarjaan perustuva animaatioelokuva on työn alla Tom Tataranowiczin perustamalla Gang of Seven Animation studiolla.[8] Alkuperäiseen Prätkähiiret sarjaan perustuva elokuva oikeilla näyttelijöillä oli suunniteilla vuodeksi 1995, mutta peruuntui tuntemattomista syistä.[9]

Lelufiguurit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turbo.

Sarjan hahmoista valmistettiin 1990-luvulla runsas määrä lelufiguureja.

Seuraavat hahmot päätyivät lelufiguureiksi:

  • Moto, Turbo ja Vinski
  • Santtu
  • Lalli Leipäjuusto
  • Rasvanahka
  • Nuikki
  • Miihkali
  • Teuvo Tahko
  • Sädesilmä Sähikäinen
  • Suurjännite

Päähahmoista Motosta, Turbosta ja Vinskistä valmistettiin myös useista eri variaatioita (esimerkiksi urheilija sekä vapaustaistelija -aiheisia lelufiguureja). Prätkähiirien moottoripyörät päätyivät myös lelufiguureiksi, sekä Rasvanahan kulkuneuvo. Micro Machines tuotti Prätkähiiri kolmikon lisäksi figuureja Santusta, Rasvanahasta, Sädesilmä Sähikäisestä, sekä Rasvanahan käytössä olleesta säiliörekasta ja plutolaisesta kaivurista.[10]

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksot ovat alkuperäisessä numerojärjestyksessä. Osa jaksoista on esitetty Suomessa eri järjestyksessä.

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Listassa näkyy Suomen esityspäivämääristä ainoastaan ne, jotka on esitetty MTV3-kanavalla.

Jakso Suomenkielinen nimi Englanninkielinen nimi Esitetty USA:ssa Esitetty Suomessa Uusinta Suomessa 2. uusinta Suomessa
1. Hanat auki! Rock and Ride 18.09.1993 03.12.1994 14.07.1995 06.05.2007
2. Juustokuninkaan katkuinen valtakunta, osa 1 The Reeking Reign of the Head Cheese, Part 1 25.09.1993 10.12.1994 17.07.1995 13.05.2007
3. Juustokuninkaan katkuinen valtakunta, osa 2 The Reeking Reign of the Head Cheese, Part 2 02.10.1993 17.12.1994 18.07.1995 20.05.2007
4. Haiseva kaupunki We Don't Need No Stinkin' City 09.10.1993 25.02.1995 19.07.1995 27.05.2007
5. Hiiri ja hänen prätkänsä A Mouse and His Motorcycle 16.10.1993 04.03.1995 20.07.1995 03.06.2007
6. Ystävyys koetuksella Test of Friendship 23.10.1993 11.03.1995 21.07.1995 22.06.2007 Sub Juniori
7. Naamioitu prätkämimmi The Masked Motorcyclist 30.10.1993 18.03.1995 24.07.1995 10.06.2007
8. Kaivoksen konnat The Pits 06.11.1993 25.03.1995 25.07.1995 17.06.2007
9. Katukorpit Road Ravens 13.11.1993 01.04.1995 26.07.1995 24.06.2007
10. Homekorvat hyppii silmille A Scent, a Memory, a Far Distant Cheese 20.11.1993 08.04.1995 27.07.1995 01.07.2007
11. Terässormi Steelfinger 27.11.1993 15.04.1995 28.07.1995 08.07.2007
12. Jäätävä vyöhyke Chill Zone 22.01.1994 22.04.1995 31.07.1995 15.07.2007
13. Hevi-Hemmo Hard Rock 29.01.1994 29.04.1995 01.08.1995 22.07.2007

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Suomenkielinen nimi Englanninkielinen nimi Esitetty USA:ssa Esitetty Suomessa Uusinta Suomessa 2. uusinta Suomessa
14. Aseiden aatelia Steal Of The Century 20.09.1994 07.08.1995 19.08.2007
15. Juustomaa We're Going To Cheesyland 21.09.1994 13.05.1995 03.08.1995 05.08.2007
16. Kivikasvo Stone Broke 22.09.1994 06.05.1995 02.08.1995 29.07.2007
17. Moottorikaupungin meininkiä The Motor City Maniac 26.09.1994 20.05.1995 04.08.1995 12.08.2007
18. Ylös alas Upwardly Mobile 28.09.1994 11.08.1995 20.11.2007
19. Talli Tulilinjalla Last Stand At Last Chance 29.09.1994 02.09.1995 11.12.2007
20. Takaisin Marsiin, osa 1 Back To Mars, Part 1 03.10.1994 08.08.1995 26.08.2007
21. Takaisin Marsiin, osa 2 Back To Mars, Part 2 04.10.1994 09.08.1995 06.11.2007
22. Takaisin Marsiin, osa 3 Back To Mars, Part 3 05.10.1994 10.08.1995 13.11.2007
23. Tuomioistuin / Oikeus The Tribunal 10.10.1994 19.08.1995 27.11.2007
24. Motocrossloukku Motocross Trap 12.10.1994 09.09.1995 18.12.2007
25. Anteeksiantamaton juusto Unforgiven Cheese 13.10.1994 16.09.1995
26. Linnan juhlat / Sinihomeveljekset Bleu Cheese Bros 17.10.1994 26.08.1995 04.12.2007
27. Inkvisitio The Inquisition 19.10.1994 30.09.1995
28. Saalistajat Stalkers 22.10.1994 25.11.1995
29. Minä, Rasvanahka I, Greasepit 24.10.1994 07.10.1995
30. Vuoden kelmi Villain Of The Year 25.10.1994 23.09.1995
31. Juustometsurit Cheeseloggers 27.10.1994 14.10.1995
32. Hikkori tikkori, proffa Hickory Dickory Doc 31.10.1994 21.10.1995
33. Lepakkohiiret Die Fleidermice 02.11.1994 28.10.1995
34. Montun laki Law Of The Pits 07.11.1994 04.11.1995 07.06.2008
35. Vaara on bisneksemme Danger Is Our Business 15.11.1994 11.11.1995
36. Hullu tiedemies saa paikan Mad Scientist Wanted 17.11.1994 18.11.1995
37. Kadonnut järvi Lake Michi-Gone 18.11.1994 02.12.1995
38. Voiton siemenet Seeds Of Victory 23.11.1994 09.12.1995
39. Kaunis nainen Pwetty Wady 01.12.1994 16.12.1995 19.07.1996
40. Juustoni on nopea / Juustomätkyt My Cheese Is Quick 15.12.1994 22.07.1996
41. Verminaattori The Verminator 22.12.1994 23.12.1995 23.07.1996
42. Juustokadetit Cheese Cadets 09.01.1995 24.07.1996
43. Kuin elämä itse So Life Like 19.01.1995 25.07.1996
44. Jätesota Garbage Wars 26.01.1995 26.07.1996
45. Häijyt prätkät Vicious Cycles 09.02.1995 29.07.1996
46. Prätkätaurukset Cycle Centaurs 16.02.1995 30.07.1996
47. Verraton vesseli / Itseluottamus kateissa, Moto? Modo Hangs It Up 23.02.1995 31.07.1996
48. Plutolaisjuristi What Smells Worse Than A Plutarkian Lawyer 02.03.1995 01.08.1996
49. Alta nollapisteen Below The Horizon 09.03.1995 02.08.1996
50. Iso ongelma Big Trouble 13.04.1995
51. Hanttapuliopisto Academy Of Hard Knocks 20.04.1995
52. Jackpot-jyrsijät High Rollin' Rodents 23.06.1995

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Suomenkielinen nimi Englanninkielinen nimi Esitetty USA:ssa Esitetty Suomessa Uusinta Suomessa
53. Pyöreän pöydän prätkäritarit, osa 1 Biker Knights Of The Round Table, Part 1 23.09.1995 05.08.1996
54. Pyöreän pöydän prätkäritarit, osa 2 Biker Knights Of The Round Table, Part 2 30.09.1995 06.08.1996
55. Virtuaaliepätodellisuus Virtual Unreality 07.10.1995 08.08.1996
56. Monttu auki Pitfall 14.10.1995 07.08.1996
57. Kuvernööriehdokkaat kilpasilla / Matodieetti Diet Of Worms 21.10.1995 11.06.1996
58. Ollako vaiko eikö olla? Rocketh And Rideth 04.11.1995
59. Mitä useampi Lalli, sitä sekavampi juusto Too Many Limburgers Spoil The Cheese 11.11.1995 12.06.1996
60. Iske asvalttia, Jaska / Vielä kerran Lalli! Hit The Road, Jack 18.11.1995 26.08.1996
61. Vieraita Marsista Caveat Mentor 25.11.1995 10.06.1996
62. Minne yksikään hiiri ei ole ennen mennyt Where No Mouse Has Gone Before 03.01.1996 07.06.1996
63. Olipa kerran Marsissa, osa 1 Once Upon A Time On Mars, Part 1 10.02.1996 13.06.1996 21.08.1996
64. Olipa kerran Marsissa, osa 2 Once Upon A Time On Mars, Part 2 17.02.1996 14.06.1996 22.08.1996
65. Olipa kerran Marsissa, osa 3 Once Upon A Time On Mars, Part 3 24.02.1996 17.06.1996 23.08.1996

Suomessa ilmestyneet julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VHS-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Prätkähiiret: Hanat auki!
  • Prätkähiiret: Juustokuninkaan katkuinen valtakunta
  • Prätkähiiret: Hiiri ja hänen prätkänsä
  • Prätkähiiret: Hevi-Hemmo
  • Prätkähiiret: Terässormi
Hanat auki! Juustokuninkaan
katkuinen valtakunta
Hiiri ja hänen prätkänsä Hevi-Hemmo

DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi

Hanat auki![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää jaksot

  • Hanat auki
  • Haiseva kaupunki

Prätkähiiret – Juustokuninkaan katkuinen valtakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää jaksot

  • Juustokuninkaan katkuinen valtakunta, osa 1
  • Juustokuninkaan katkuinen valtakunta, osa 2

Prätkähiiret – Hiiri ja hänen prätkänsä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää jaksot

  • Hiiri ja hänen prätkänsä
  • Ystävyys koetuksella

Prätkähiiret klassikko 1: Inkvisitio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää jaksot

  • Inkvisitio
  • Vuoden kelmi
  • Minä, Rasvanahka

Prätkähiiret klassikko 2: Lepakkohiiret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisältää jaksot

  • Juustometsurit
  • Hikkori tikkori, proffa
  • Lepakkohiiret
Prätkähiiret – Hanat auki! Juustokuninkaan katkuinen
valtakunta
Hiiri ja hänen prätkänsä Prätkähiiret klassikko 1:
Inkvisitio
Prätkähiiret klassikko 2:
Lepakkohiiret
Juustokuninkaan katkuinen valtakunta

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Prätkähiiret - Sarjaopas Telvis. Viitattu 23.4.2011.
  2. Biker Mice From Mars - Season One [DVD] 1993 amazon Viitattu 15.4.2012 (englanniksi)
  3. Biker Mice from Mars Complete First Season (2 Disc Set) (1993) amazon Viitattu 15.4.2012 (englanniksi)
  4. ENTERTAINMENT NEWS : Riding to Success : The locally conceived 'Biker Mice From Mars' series is seen in more than 50 countries. The stars make a live appearance Saturday. Los Angeles Times 19.8.1994 Viitattu 14.4.2012 (englanniksi)
  5. Prätkähiiret - ronskin kielenkäytön ruhtinaat Podcast. 26.4.2022. Areena: YLE. Viitattu 9.5.2023.
  6. Biker Mice from Mars - CD bikermice.org Viitattu 16.4.2012 (englanniksi)
  7. Biker Mice from Mars for SNES MobyGames. Viitattu 3.3.2009. (englanniksi)
  8. G7 Biker Mice from Mars g7animation.com Viitattu 13.9.2012 (englanniksi)
  9. Fowler, James E.. "The locally conceived 'Biker Mice From Mars' series is seen in more than 50 countries. The stars make a live appearance Saturday.", The Los Angeles Times, 1994-08-19. Luettu 2012-09-13. 
  10. Biker Mice from Mars Collection m2museum Viitattu 15.4.2012 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Prätkähiiret.