Between the Buried and Me

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Between the Buried and Me
(2000– )
Tiedot
Tyylilaji: progressiivinen metalli, tekninen death metal, metalcore
Kotipaikka: Winston-Salem, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat
Laulukieli: englanti
Sivusto: kotisivu
Jäsenet
Tommy Rogers laulu
Paul Waggoner kitara
Dusty Waring kitara
Dan Briggs basso
Blake Richardson rummut
Entiset jäsenet
Will Goodyear  
Nick Fletcher  
Jason King  
Bobby Fowley  
Shane Blay  
Mark Castillo  
Kevin Falk  
Levy-yhtiöt
Lifeforce Records  
Victory Records  

Between the Buried and Me on yhdysvaltalainen progressiivista metallia soittava yhtye, joka on kotoisin Raleighista, Pohjois-Carolinasta.

Yhtyeen nimi on johdettu Counting Crowsin ”Ghost Train” -kappaleen sanoituksista: ”Took the cannonball down to the ocean/ Across the desert from the sea to shining sea/I rode a ladder that climbed across the nation/ Fifty million feet of earth between the buried and me.”

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen perustivat 2001 alkuvuodesta Pohjois-Carolinan Winston-Salemissa laulaja Tommy Rogers, kitaristi Paul Waggoner, rumpali Will Goodyear, kitaristi Nick Fletcher ja basisti Jason King.

Yhtye julkaisi omaa nimeään kantavan esikoisalbuminsa Between the Buried and Me vuonna 2002 Life Force Recordsilla. Musiikkityyli vaihtelee kappaleiden välillä ja aineksia on esimerkiksi death metalista, grindcoresta, jazzista ja thrash metalista. Albumi sisältää kappaleen ”Arsonist”, joka protestoi Westboron baptistikirkon uskontoa ja käytäntöjä vastaan. Nimialbumi ei ole kovinkaan hyvin tunnettu, eikä kappaleita soiteta yleensä lavaesityksissä. Albumi herätti kuitenkin Victory Recordsin mielenkiinnon, ja yhtye kiinnitettiin tälle levymerkille.

Vuonna 2003 yhtye julkaisi toisen albuminsa The Silent Circus. Albumi oli luonnollista jatkoa aikaisemmalle, ja se sisältää monimutkaisempaa ja monitasoisempaa musiikkia. Menestyskappaleesta ”Mordecai” tehtiin myös yhtyeen ensimmäinen musiikkivideo. Albumi julkaistiin uudelleen vuonna 2006, ja painos sisältää lisä-DVD:llä kokonaisen lavaesityksen Carrborossa, Pohjois-Carolinassa, yhtyeen haastatteluja ja kolme musiikkivideota: ”Mordecai”, ”Alaska” ja ”Slumber Party”. Tällä albumilla rumpali Mark Castillo tuli Will Goodyearin tilalle.

Basisti Dan Briggs Pennsylvaniasta korvasi Jason Kingin yhtyeen bassokitaristina. Briggs on myös ollut yhtyeissä Espinaca, Nemo ja MFWC. Rumpali Mark Castillob ja kitaristi Nick Fletcherin lähdettyä heidän tilalleen tulivat Blake Richardson ja Dusty Waring, jotka molemmat tulivat Glass Casketista.

Vuonna 2005 Between the Buried and Me julkaisi kolmannen albuminsa Alaska, jossa näkyi yhtyeen kehittyminen ja tyylien muutokset enemmän kuin aikaisemmin. Levyn nimikappaleesta ”Alaska” tehtiin yhtyeen toinen musiikkivideo.

Vuonna 2006 Between the Buried and Me julkaisi levyn The Anatomy of..., joka oli kokoelma cover-kappaleita heitä innoittaneilta yhtyeiltä. Kokoelmalevy sisältää lainoja esimerkiksi Metallicalta, Queenilta, Pink Floydilta, Earth Crisisilta ja Counting Crowsilta.

18. syyskuuta 2007 yhtye julkaisi neljännen studioalbuminsa, Colors. Yhtye on sanonut, että ”Se on 65 minuutin opus pysähtymätöntä raskaasti lyövää kaunista musiikkia... Me olemme määritelleet tämän julkaisun ’uuden aallon polkka-grungeksi’.”lähde?

Yhtye julkaisi kuudennen täysipitkän albuminsa The Parallax II: Future Sequence 9. lokakuuta vuonna 2012 Metal Blade Recordsilla.

Yhtyeen albumeita on myyty Yhdysvalloissa 250 000 kappaletta.lähde?

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]