Berwaldhallen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Berwaldhallenin sisäänkäynti.

Berwaldhallen on konserttitalo Tukholman Östermalmin kaupunginosan itäosassa, Nobelparkenin pohjoispuolella. Konserttitalon rakennutti Sveriges Radio vuosina 1976–1979 sinfoniaorkesterinsa käyttötarpeisiin. Sen suunnittelivat arkkitehdit Erik Ahnborg ja Sune Lindström. Konserttitalo rakennettiin Sveriges Radion pääkonttorin eli Radiotalon viereen osittain kallion sisään.[1] Talon rakennuskustannukset olivat noin 58 miljoonaa Ruotsin kruunua. 1800-luvulla vaikuttaneen ruotsalaissäveltäjä Franz Berwaldin mukaan nimetyn Berwaldhallenin kuusikulmainen konserttisali on 1 300 -paikkainen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fredric Bedoire: Stockholms byggnader: Arkitektur och stadsbild, s. 193. Norstedts, Tukholma 2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä arkkitehtuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.