Benjamin Miles Franklin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Benjamin Miles Franklin
Näyttelijä(t) Rockmond Dunbar
Kesto 2005–2017
Ensi-
esiintyminen
Kausi 1: ”Pakosuunnitelma”
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 5: ”Jälkeläiset”
Henkilötiedot
Koko nimi Benjamin Miles ”C-Note” Franklin
Sukupuoli mies
Suhteet
Puoliso(t) Kacee Franklin
Lapset Dede Franklin
Tutut Lincoln Burrows
Michael Scofield

Benjamin Miles ”C-Note” Franklin on Rockmond Dunbarin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Pako. Hahmo teki ensiesiintymisensä sarjan pilottijaksossa yhtenä Fox Riverin vankina.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

C-Notella on vaimo nimeltä Kacee ja tytär Dede. Lempinimi C-Note tulee Yhdysvaltain sadan dollarin setelistä, jossa komeilee Franklinin kaima Benjamin Franklin. C tarkoittaa roomalaisilla numeroilla numeroa 100. Franklin palveli Yhdysvaltain maavoimien kersanttina Kuwaitissa. Palveluksessa hän näki vankien laitonta kidutusta, ja koska aikoi kertoa siitä ylemmille tahoille, hänet erotettiin maavoimista. Sotilasuran jälkeen hän ei löytänyt toista työtä, eikä hänellä siksi ollut varaa elättää perhettään. Hänen lankonsa Darius Morgan (Mike Jones) oli rekkamies ja ehdotti C-Notelle, että tämä alkaisi auttamaan varastetun tavaran kuljettamisessa. Lopulta C-Note saatiin kiinni, ja koska hän ei paljastanut rikostovereitansa, hänet lähetettiin Fox Riverin vankilaan. Vaimolleen ja tyttärelleen hän ei ollut missään vaiheessa kertonut joutuneensa erotetuksi maavoimista ja selitti nyt lähtevänsä Irakiin yksikkönsä mukana.

Tarina sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Toisella tuotantokaudella C-Note yrittää päästä perheensä luo ja pyytää apua entisiltä rikostovereiltaan. Kun Kacee pidätetään ja Dede tulee sairaaksi, C-Note päättää antautua, mutta sillä ehdolla, että Kacee vapautetaan ja Dede saa hoitoa. FBI:n agentti Alexander Mahone lähettää C-Notelle hänen selliinsä laatikon ja vaatii häntä käyttämään laatikon sisältöä, joka myöhemmin paljastuu hirttoköydeksi. Myöhemmin Mahone uhkailee C-Notea, että ellei hän käytä laatikon sisältöä, hän aiheuttaa C-Noten perheelle vaikeuksia. C-Note yrittää toteuttaa Mahonen käskyä, mutta vartija huomaa sen ja estää hänen aikeensa. C-Notelle tarjotaan vapautta, jos hän todistaa agentti Mahonea vastaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]