Ben Scrivens

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ben Scrivens
Henkilötiedot
Syntynyt11. syyskuuta 1986 (ikä 37)
Spruce Grove, Alberta, Kanada
Kansalaisuus  Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka maalivahti
Hanska vasen
Pituus 188 cm
Paino 89 kg
Pelinumero 30
Pelaajaura
Pääsarjaura 2010–2018
Seurat Reading Royals (ECHL)
Toronto Maple Leafs (NHL)
Toronto Marlies (AHL)
Los Angeles Kings (NHL)
Edmonton Oilers (NHL)
Bakersfield Condors (AHL)
Montreal Canadiens (NHL)
St. John's IceCaps (AHL)
Dinamo Minsk (KHL)
Salavat Julajev Ufa (KHL)
Mitalit
Maa:  Kanada
Miesten jääkiekko
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Pyeongchang 2018 jääkiekko

Benjamin John Scrivens (s. 11. syyskuuta 1986 Spruce Grove, Alberta, Kanada) on kanadalainen uransa lopettanut jääkiekkomaalivahti.

Varhainen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alberta Junior Hockey League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ben Scrivens aloitti jääkiekkouransa kaudella 2004–2005 kanadalaisessa junioriliigassa AJHL:ssä, eli Alberta Junior Hockey Leaguessa. Hän aloitti kauden Drayton Valley Thunderin joukkueessa, jossa hän pelasi vain yhden ottelun ennen siirtymistään Calgary Canucksiin. Calgary Canucksissa Scrivens pelasi loppukauden, ja pelasi 40 ottelua joukkueen maalilla.

Yliopistoura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scrivens sai jääkiekkostipendin yliopistoon, jossa hänen uransa jatkui yliopistoliigassa. Scrivens pelasi yliopistoliigaa neljä kautta Cornell Big Redin joukkueessa ja torjui joukkueessa yli sata ottelua. Vaikka Scrivensin torjuntaprosentti oli yli 93 kolmella neljästä kaudestaan yliopistoliigassa, ei hän onnistunut herättämään minkään NHL-joukkueen mielenkiintoa ollessaan varausiässä, ja näin häntä ei varattu lainkaan NHL:ään.

NHL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska Scrivensiä ei ollut varattu NHL:ään, hän oli yliopistouransa päätyttyä vuonna 2010 vapaa pelaaja ja oli valmis neuvottelemaan kaikkien NHL-joukkueiden kanssa. Toronto Maple Leafs ja Scrivens solmivat sopimuksen 28. huhtikuuta 2010. Scrivensin tulokassopimus oli yksivuotinen. Maple Leafsin organisaatiossa oli useita maalivahteja, kuten James Reimer, Jussi Rynnäs, Jonas Gustavsson ja Jean-Sébastien Giguère. Niinpä Toronton johto päätti lähettää Scrivensin kauden 2010–2011 aluksi Pohjois-Amerikan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle ECHL:ään yhteistyöseuraansa Reading Royalsiin. Loppukaudesta 2010–2011 Scrivens nostettiin Maple Leafsin farmijoukkue Toronto Marliesiin, Pohjois-Amerikan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle AHL:ään. Scrivens onnistui vakuuttamaan Maple Leafsin toimitusjohtajan Brian Burken tarpeeksi, ja hän sai kauden jälkeen uuden sopimuksen Maple Leafsiin.

Kaudella 2011–2012 Scrivens pelasi vuoroin AHL:n Toronto Marliesissa ja NHL:n Toronto Maple Leafsissa. Scrivens pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa 2011–2012 ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Toronto voitti ottelun 4–1 ja Scrivens torjui ottelussa 38 laukausta. Kauden aikana Scrivens pelasi 39 AHL-ottelua ja 12 NHL-ottelua.

NHL-kausi 2012–2013 lyheni merkittävästi työsulun vuoksi, ja kausi alkoi vasta tammikuussa 2013. Scrivens pelasi kauden NHL:ssä Maple Leafsin kakkosmaalivahtina James Reimerin takana. Scrivens pelasi kaudella 20 NHL-ottelua, joissa hän torjui Torontolle seitsemän voittoa ja kirjautti torjuntaprosentin 91,5 % ja auttoi joukkueensa NHL:n pudotuspeleihin vuosien tauon jälkeen. Pudotuspeleissä Toronto putosi ensimmäisellä kierroksella ja Reimer pelasi joukkueen kaikki ottelut. Ennen kauden 2013–2014 alkua Maple Leafs ja Los Angeles Kings sopivat pelaajavaihdosta, jossa maalivahdit Ben Scrivens ja Jonathan Bernier vaihtoivat joukkueita. Kings sai kaupassa myös hyökkääjä Matt Frattinin sekä toisen kierroksen varausvuoron joko vuoden 2014 tai 2015 varaustilaisuuteen.[1] Kauden 2013-2014 aikana Scrivens ehti pelata 19 ottelua Los Angeles Kingsin paidassa ennen siirtoaan Edmonton Oilersiin. Ennen siirtoa Edmonton Oilers kauppasi maalivahti Devan Dubnykin Nashville Predatorsiin ja sai vaihdossa hyökkääjä Matt Hendricksin. Oilers kuitenkin paikkasi hetkittäisen maalivahtivajeensa hankkimalla Scrivensin Los Angeles Kingsistä kolmannen kierroksen varausoikeutta vastaan.[2][3] Keväällä 2016 Scrivens siirtyi NHL-joukkue Montreal Canadiensiin.

KHL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäkuussa 2016 Scrivens solmi vuoden mittaisen sopimuksen KHL-seura Dinamo Minskin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ben Scrivens Elite Prospects. Everysport Media Group AB. (englanniksi)