Belmont (savuke)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Belmont
Tuotetyyppi Savuke
Omistaja Philip Morris
Valmistaja Philip Morris
Alkuperämaa  Kanada

Belmont on kanadalainen, Philip Morrisin tuottama savukemerkki.[1] Belmontia pidetään hieman parempana savukkeenakenen mukaan? ja se onkin hieman keskiverto savukeaskia hintavampi Suomessalähde?. Yhdessä Belmont Menthol- ja Belmont Silver -savukkeessa oli vuonna 2012 tervaa 4 milligrammaa, nikotiinia 0,4 ja hiilimonoksidia 5 milligrammaa. Belmont Bluen vastaavat arvot olivat 6, 0,5 ja 7 mg ja Belmont Redin 8, 0,7 ja 9 mg.[1]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanadassa Belmont tuli markkinoille 1960-luvun alussa puuhiilifiltterillä varustettuna. 2007 markkinoille tuli ekstrakevyt-versio ja 2009 slim-versio.

Belmontia on myös valmistettu Guatemalassa ("Tabacalera Nacional"), Panamassa ("Tabacalera Istmena"), Hondurasissa ("Hondurena"), Nicaraguassa, ja Costa Ricassa ("Republic Tobacco").

Suomessa Belmont-savukkeita valmisti vuoteen 2004 saakka Philip Morrisin myöntämällä yksinoikeuslisenssillä Amer-Tupakka Oy, kunnes se luopui tupakkabisneksestä ja alkoi keskittyä urheiluvälineisiin nimellä Amer Sports.[2][3]

Suomessa myytävät Belmont-savukkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Belmont Silver 2002 (ultra light), vastaa vahvuudessaan esimerkiksi L&M hopeaa.
  • Belmont Blue (light, ent. extra mild), vastaa vahvuudessaan esimerkiksi Marlboron kultaista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Belmont (cigarette)
Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.