Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Baten Kaitos)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hakusana ”Baten Kaitos” ohjaa tänne. Baten Kaitos on myös Valaskalan tähdistön tähden ζ Ceti toinen nimi.
Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean
Kehittäjä tri-Crescendo, Monolith Soft
Julkaisija Namco
Jakelija Nintendo
Suunnittelija Yasuyuki Honne
Säveltäjä Motoi Sakuraba
Pelisarja Baten Kaitos
Julkaistu
  • JP 5. joulukuuta 2003
  • NA 16. marraskuuta 2004
  • EU 1. huhtikuuta 2005
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI 12
USK 6
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto 2 x GameCuben 8 cm optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean (jap. バテン・カイトス 終わらない翼と失われた海) on Namcon vuonna 2003 julkaisema konsoliroolipeli, joka julkaistiin ainoastaan Nintendo GameCubelle. Pelin on kehittänyt tri-Crescendo ja Monolith Soft.

Peliin on ilmestynyt jatko-osa Baten Kaitos Origins (Japanissa nimellä Baten Kaitos II).

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu ilmassa pilvimeren päällä lentävien saarten maailmaan. Ihmiset ovat kauan sitten lähteneet maan pinnalta elääkseen ilmassa, ja heille on kehittynyt tämän seurauksena "sielusiivet", joiden avulla he voivat tarvittaessa lentää.

Pelin päähahmona toimii nuori mies Kalas, jonka toinen siipi ei ole kasvanut, joten hän käyttää mekaanista siipeä sen tilalla. Pelaaja toimii hänen suojelushenkenään, antaen hänelle vihjeitä mitä pitäisi tehdä. Kalas seuraa naista nimeltä Xelha muinaiseen metsään, ja pian käy ilmi että he onnistuivat vahingossa päihittämän muinaisia pahoja voimia, joiden tehtävä oli pitää paha jumala Malpercio vangittuna.

Kalas ja Xelha, sekä monet muut hahmot jotka he tapaavat matkan varrella, nousevat pahaa imperiumia vastaan; imperiumi pyrkii keräämään kaikki End Magnukset, joiden avulla Malpercio on mahdollista vapauttaa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin toiminnot tapahtuvat maagisten Magnus-korttien avulla. Pelaaja voi vangita tiettyjen esineiden olemuksen tyhjiin Magnus-kortteihin, joka mahdollistaa kaikkien esineiden kuljettamisen pienessä tilassa. Yleisiä käyttöesineitä voi ostaa kertakäyttökortteina.

Taistelukortit puolestaan järjestetään pakaksi, joka sekoitetaan taistelun alussa ja kun kortit on käytetty loppuun. Taistelujärjestelmä toimii muuten samoin kuin useimmissa muissa konsoliroolipeleissä, mutta eri hyökkäykset ja puolustukset valitaan pakasta nostettavista korteista. Hahmot hyökkäävät ja puolustavat vuorollaan, ja jokaista hyökkäystä vastaan tulee valita sopiva puolustuskortti, tai hyökkäys tekee suurta vahinkoa. Taistelukorttien taikuus ei kulu käytössä, joskin niiden ominaisuudet voivat muuttua ajan myötä; esimerkiksi raa'at banaanit toimivat kevyenä hyökkäyksenä, kypsät banaanit parantavat vahinkoa, ja mädät banaanit aiheuttavat taas vahinkoa. Taistelukortit aiheuttavat myös toisinaan eri elementtien mukaista vahinkoa, joten niiden pitää täydentää toisiaan; esimerkiksi tuli- ja vesihyökkäystä ei kannata yhdistää, koska elementit kumoavat toisensa. Lisäksi hyökkäykset voivat tuottaa lisävahinkoa, jos hyökkäyskorttien numerot ovat samoja tai muodostavat suoran.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]