Barry George

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Barry George (s. 15. huhtikuuta 1960) on brittiläisen televisiojuontaja Jill Dandon murhasta tuomittu ja myöhemmin syyttömänä vapautettu mies.

Ennen murhasyytettä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George syntyi Lontoossa. Hänen vanhempansa erosivat pojan ollessa 13-vuotias. Hän kävi tunne- tai käytöshäiriöisille oppilaille suunnattua koulua ja toimi vuonna 1977 neljän kuukauden ajan BBC:n leivissä.

Georgeä kiehtoi julkisuus jo ennen pidätystä. Hän teki itsestään henkilökohtaiseen käyttöön valokuvia, jossa hän oli SAS-sotilaaksi sonnustautuneena. Hän myös käytti itsestään nimeä Barry Bulsara; "Bulsara" oli Queen-yhtyeen laulaja Freddie Mercuryn todellinen sukunimi. Jo kouluaikanaan hän oli käyttänyt itsestään muusikko Gary Glitterin oikeaa nimeä Paul Gadd.

Georgen pidätyksen yhteydessä paljastettiin, että hänellä oli jo ennestään ainakin jonkin verran rikollista taustaa. Hän oli mm. pyrkinyt murtautumaan Kensingtonin palatsiin, kun prinsessa Diana asui siellä. Hänen hallustaan löydettiin myös luetteloita, joihin oli kirjattu lähes sadan naisen henkilötietoja (mm. osoitteita) ja valokuvia. Diana oli ollut heidän joukossaan. George oli menneinä vuosinaan myös esiintynyt kadulla poliisina väärennettyjen lupakirjojen kanssa. Oikeudenkäynnissä itseään Paul Gaddiksi väittänyt mies oli pukeutunut glam rock -vaatetukseen.

Georgella oli tuomioita seksuaalirikoksista, ja häntä tutkinut psykologi totesi miehen kärsineen erilaisista persoonallisuushäiriöistä. Lisäksi hän on epileptikko.[1]

Murha, tuomio ja vapautus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juontaja Jill Dando ammuttiin hänen kotinsa lähellä 26. huhtikuuta 1999. Barry George pidätettiin silminnäkijähavaintojen perusteella vasta 15. toukokuuta 2000. Hänet tuomittiin 2. heinäkuuta 2001 elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta.

Tapaus otettiin uudelleen tuomioistuimen käsiteltäväksi 9. kesäkuuta 2008 ja George todettiin syyttömäksi 1. elokuuta 2008.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Tough fight' ahead for George lawyer BBC 3.7.2001 (englanniksi)
  2. BBC News - George not guilty of Dando murder BBC 1.8.2008 (englanniksi)