Baba Vanga

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vanga
Vanga.jpg
Syntynyt 31. tammikuuta 1911
Strumica, Ottomaanien valtakunta (Nykyisin sijaitsee Makedoniassa)
Kuollut 11. elokuuta 1996 (85 vuotta)
Bulgarian lippu Bulgaria, Sofia
Kansallisuus Ottomaani (1911-1913)
Bulgarialainen (1913-1919)
Serbialainen/Jugoslaavi (1919-1941)
Bulgaari (1941-1996)
Ammatti ennustaja
Puoliso Dimitar Gushterov,
naimisiin 10 toukokuuta 1942

Vanga (oikealta nimeltään Vangelia Pandeva Dimitrova) oli bulgarialainen selvänäkijä. Hän syntyi vuonna 1911 pienessä Strumican kaupungissa Ottomaanien valtakunnassa köyhään talonpoikaisperheeseen. Suurimman osan elämästään hän asui Petrichin kaupungissa Bulgariassa kolmen valtion rajojen risteyskohdassa. Vanga sokeutui 12-vuotiaana pyörremyrsyn riepotellessa häntä. 16- vuotiaana hän pystyi auttamaan varastettujen lampaiden etsinnässä. 30-vuotiaana hän alkoi ennustaa ihmisille heidän kadonneiden sukulaistensa olinpaikkoja. Hänen ensimmäisiä kuuluisia vieraita oli Bulgarian kuningas Boris III.

Silminnäkijöiden mukaan, Vangalla oli kyky määritellä ihmisten sairaudet suurella tarkkuudella ja ennustaa heidän tulevaisuuden kohtalo. Hän usein ohjasi ihmiset parantajille tai lääkäreille, jotka voisivat auttaa heitä ja usein Vanga ei tuntenut parantajia nimeltä, vaan viittasi heihin seuraavasti: "eräässä kaupungissa elää sellainen mies, joka voi sinua auttaa".

Vuonna 1967 Vangasta tehtiin valtion virkamies. Siitä hetkestä hän alkoi saada virallista palkkaa - 200 levaa kuukaudessa. Vierailu hänen luonaan maksoi sosialististen maiden kansalaisille - 10 levaa ja länsimaiden kansalaisille - 50 dollaria. Tähän asti Vanga otti vastaan ihmisiä ilmaiseksi, ehkä pientä lahjaa vastaan.

Vangan mukaan hän sai kykynsä näkymättömiltä olennoilta, joiden alkuperää hän ei pystynyt selittämään. Vangan veljentytär, Krasimira Stoyanova kertoi, että Vanga puhui kuolleiden sieluille tai siinä tapauksessa, jos kuolleet eivät voineet antaa vastausta, jonkinlaisen epäihmismäisen äänen kanssa. Vangan keräämien varojen ansiosta, Rupiten kylään rakennettiin kirkko vuonna 1994.

Vähän ennen kuolemaansa, Vanga sanoi, että avaruusolioiden alukset vierailevat parhaillaan maapallolla planeetalta nimeltä "Vamfim", joka sijaitsee " kolmantena planeettana maasta katsottuna ja toisen avaruussivilisaation kohtaaminen tarkoittaa suuria. Tämän sivilisaation ihmiset kohtaavat 200 vuoden päästä. Läheskään kaikki Vangan ennustukset eivät ole toteutuneet. Useiden ennustusten kohdalla on se epäilys, että ne eivät olisi Vangan ennustamia, vaan jonkun muun keksimiä. Kaikesta tästä huolimatta psykologi ja opettaja Georgi Lozanov totesi, että 80% Vangan ennustuksista ovat toteutuneet.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]