Bašmakovo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bašmakovon vaakuna

Bašmakovo (ven. Башмако́во) on kaupunkimainen taajama Penzan alueella Venäjällä. Se sijaitsee Moskovan, Penzan ja Samaran välisen rautatien varrella 170 kilometriä Penzasta länteen. Taajama on Bašmakovon piirin hallinnollinen keskus. Asukkaita on 9 500 henkeä (vuonna 2009).[1]

Paikkakunta on saanut alkunsa vuonna 1874 rakennetusta rautatieasemasta. Vuonna 1959 se sai kaupunkimaisen taajaman statuksen. Nykyään Bašmakovossa toimii suurkanala, elintarvike- ja rakennusteollisuutta. Taajamassa on kaksi keskikoulua, lasten musiikkikoulu, ammattikoulu, piirin kulttuuritalo, kaksi kirjastoa, poliklinikka ja piirisairaala. Nähtävyyksiin kuuluvat asemarakennukset ja vuonna 1895 pystytetty arkkienkeli Mikaelin kirkko. Lähistöllä on muinaisia kurgaanihautoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Federalnaja služba gosudarstvennoi statistiki: Tšislennost naselenija Rossijskoi Federatsii po gorodam, posjolkam gorodskogo tipa i raionam na 1 janvarja 2009 g. 2009. Moskva: Federalnaja služba gosudarstvennoi statistiki (Rosstat). Arkistoitu 21.10.2011. Viitattu 4.7.2010. (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]