Auringon temppeli (kultti)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Auringon temppeli oli okkultistinen seura, joka ihannoi ruusuristiläisten Temppeliherrojen perinnettä ja salatieteellistä viisautta. Järjestö alkoi 1970-luvulla muodostua ranskalaisen kellosepän Joseph di Mambron ympärille. Di Mambro esiintyi alkuun koulutettuna psykologina, joka pystyi auttamaan ihmisiä henkiseen kasvuun. Suurin osa ei alkuun tiennyt järjestön esoteerisesta salatusta puolesta ja salaisista rituaaleista ja luennoista. Alkuun yhteisöä markkinoitiin kulttuuria, luontoa ja taidetta ihannoivana yhteisönä tavoittaen paljon poliitikkoja, taiteilijoita ja rahamiehiä.

Sisäpiirin kesken di Mambro esiintyi kosmisen tietoisuuden välittäjänä ja hänen kauttaan olisi saatavana puheyhteys näkymättömiin ruusuristiläisiin jo kuolleisiin Mestareihin. Hänen mukaansa ruusuristiläinen Veljeskunta majaili Agartha-nimisessä maanalaisessa valtakunnassa, joista vanhemmat Veljet ilmestyivät punaisilla kankailla ja peileillä koristellussa Auringon Temppelin kellaripyhäkössä. Di Mambron käsitys oli teosofinen ihmiskunnan kehitystä ohjaavasta Suuresta Valkoisesta Veljeskunnasta.

Auringon Temppeli uskoi, että maailma oli tuhoutuva tulessa ja heidän oli lähdettävä matkalle valo-olentoina Sirius-tähdelle. Ruumis oli tuhottava polttamalla, ettei matkalla mahdollisesti eksynyt valo-olento enää pääsisi palaamaan takaisin. Siirtymiseen Maan ulkopuolelle tarvittiin kultin mukaan kuoleminen. Lokakuun viidentenä päivänä 1994 rituaali-itsemurhat saivat alkunsa, kun 53 uhria löytyi palaneen huvilan raunioista Sveitsissä ja Kanadassa. Joulukuun 23. päivänä 1995 tapahtui toinen murharituaali ja poliisi löysi syrjäiseltä metsäaukealta Ranskan Alpeilta 16 karrelle palanutta ruumista järjestäytyneenä tähtimuodostelmaan jalat nuotiota kohden. Osa uhreista ei tiennyt matkaan lähtemisen tarkoittavan kirjaimellisesti hengiltä palamista, sillä osan uhrien kädet olivat sidottu ja päähän oli vedetty muovipussi, lisäksi heitä oli huumattu. Osa itsemurhasta kieltäytyneistä oli ammuttu. Joukossa oli myös lapsia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]