Arvostele mun illallinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arvostele mun illallinen, tunnettiin myös aiemmin nimellä Syödään yhdessä (engl. Come Dine with Me) on alun perin brittiläinen Channel 4:n televisio-ohjelma, joka esitettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2005.

Ohjelmassa neljä tai viisi henkilöä pitää vuorotellen kutsut, johon kukin isäntä tai emäntä kutsuu muut osallistujat. Mahdollisesti vieraat saavat myös tutkiskella isännän tai emännän kotia ja tavaroita. Kutsujen pitäjän on tarkoitus järjestää mahdollisimman herkulliset ja upeat kutsut, sillä vieraat arvostelevat ne pistein 1–10. Kutsujen pitäjät eivät saa tietää pisteitä, vaan ne pidetään kaikilta salassa, kunnes kaikki ovat pitäneet kutsunsa ja saaneet pisteensä. Voittaja on eniten pisteitä saanut. Voittona on 1000 punnan rahapalkinto.

Suomessa sarjaa ovat esittäneet Nelonen ja Liv. Formaatti on levinnyt laajalle, ja Suomessa nähdään paitsi brittiversiota myös ruotsalaista Arvostele mun illallinen Ruotsissa (Halv åtta hos mig). Lokakuussa 2011 ohjelman suomalainen versio Arvostele mun illallinen Suomessa alkoi Liv-kanavalla.

Suomessa esitetään lisäksi formaattia muistuttavaa ohjelmaa Neljän tähden illallinen, jossa osallistujina ovat julkisuuden henkilöt.

Ohjelmalle tyypillistä on kertoja, joka ikään kuin keskustelee osallistujien kanssa humoristiseen sävyyn ja joskus usuttaen osallistujat hieman naurunalaisiksi.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.