Ari Lauanne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ari Lauanne

Ari Lauanne (s. 4. huhtikuuta 1966) on suomalainen vatsastapuhuja, joka on toiminut vatsastapuhumisen ammattilaisena vuodesta 1985 lähtien. Hän on myös veitsenheittäjä. Hänet valittiin Viihdeohjelmien Suomen mestariksi 2006.

Vuonna 1991 Lauanne esiintyi televisio-ohjelmassaan Langalla Jaska ja Ari (Jaska oli Lauanteen nukke). Vuosina 2003 ja 2007 hän esiintyi Huips-ohjelmissa, ja vuonna 2004 hän esiintyi Katso pois[1] ja Suoraa huutoa! -ohjelmissa. Vuonna 2007 Lauanne osallistui Talent Suomi -kilpailuun ja eteni semifinaaleihin. Samana vuonna hän osallistui myös Ennätystehtaaseen ja teki uuden lautasten ruoskimisennätyksen Suomessa: hän sivalsi halki 23 ilmaan heitettyä pahvilautasta 60 sekunnissa. Lauanne oli tunnistettavana yhtenä Tuntemattomana tammikuussa 2008 MTV3:lla esitetyssä Tuntemattomat-ohjelman jaksossa.

Vuonna 2009 Lauanne teki uuden aluevaltauksen veitsenheittäjänä ohjelmassa Suomen Las Vegas. Varsinaisesti Lauanteen vakavampi perehtyminen lajiin oli alkanut kymmenisen vuotta aiemmin saman ohjelmatuottajan Älä katso -ohjelmassa. Tuolloin nähtiin ohjelman juontaja Teemu Virtanen seinällä pelkäämässä. Tästä ohjelmasta lähtien Lauanne ryhtyi kehittämään veitsiohjelmaansa ja vuonna 2007 ohjelmassa Einstein nähtiin osia uudesta ohjelmasta ensiesityksenä. Sittemmin Lauanne ryhtyi kehittämään omia Villin Lännen harrastuksiaan tuotteiksi niin, että yhteistyökumppaneidensa kanssa syntyi Wild West Show, jossa nähdään veitsenheittoshown lisäksi myös muun muassa Lauanteen Villin Lännen ruoskien ja revolverien showtaituruutta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Katso pois -jaksot (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.