Antti Peltoniemi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yrittäjäneuvos Antti Peltoniemi (s. 11. huhtikuuta 1956 Teuva)[1] on suomalainen aluerakentaja ja entinen Peab Seicon Oy:n toimitusjohtaja. Yksi tunnetuimmista, hänen johtamistaan rakennuskohteista, on Moskovassa sijaitseva Moscow Country Club. Seicon oli myös Peltoniemen alaisuudessa Kiasman pääurakoitsija[2]. Peltoniemen suurimmaksi osaksi omistama Seicon-Rakennus Oy yhdistyi vuonna 2003 Peab Oy:n kanssa. Hän toimi aiemmin Seicon-Rakennus Oy:n pääomistajana ja toimitusjohtajana. Yhdistymisen jälkeen hän jatkoi Peab Seicon Oy:n toimitusjohtajana 30.6.2009 saakka ja osaomistajana. lähde?

Antti Peltoniemi sai Rakennusalan diplomi-insinööri -kunnianimityksen 1998.[3]

Antti Peltoniemi harrastaa golfia. Hän toimi pitkään Suomen Golfliiton puheenjohtajana ja Ruuhikoskigolfin hallituksen jäsenä. Nykyisin hän vaikuttaa Etelä-Pohjanmaan golf ry:n johtokunnan varapuheenjohtajana ja Suomen golfliiton hallituksen jäsenenä. lähde?

Antti Peltoniemi on yksi Seinäjoella sijaitsevan Ruuhikosken golfkentän perustajista ja hankkeen isistä. Lisäksi hänen johtamansa yritys on urakoinut Moscow Country Clubia Moskovan alueelle.

Peltoniemi valittiin EGA:n (European Golf Association) puheenjohtajaksi vuonna 2011. EGA:n normaalikäytännön mukaan hänen toimikautensa kesti vuoteen 2013 asti. Valinnan myötä hänestä tuli ensimmäinen suomalainen Euroopan Golfliiton puheenjohtajistossa. Lisäksi Peltoniemi toimi Suomen Olympiakomitean hallituksessa olympiadilla 2009–2012 jatkaen edelleen myös olympiadilla 2013–2016.

Vuonna 2010 Suomen Tasavallan presidentti myönsi Peltoniemelle yrittäjäneuvoksen arvonimen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.