Antti Lahti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Antti Lahti (s. 1979) on suomalainen tanssija-koreografi.[1] Turun konservatoriosta vuonna 1999 tanssijaksi valmistumisensa jälkeen hän on esiintynyt useiden koreografien (muun muassa Virpi Pahkinen, Sasha Pepeljajev, Ari Numminen) ja ohjaajien (muun muassa Mikko Roiha, Leea Klemola, Maarit Ruikka) teoksissa, työskennellyt koreografina itsenäisissä tanssiproduktioissa, näytelmissä ja musikaaleissa, opettanut ammattilaisia ja harrastajia, sekä toiminut tanssin hallinnollisissa ja tuotannollissa tehtävissä.

Lahti on työskennellyt pitkään kahdessa ensemblessä, ensin turkulaisessa Aurinkobaletissa vuosina 1999–2003 ja kuopiolaisessa Tanssiteatteri Minimissä 2003 eteenpäin, jota hän myös johti vuodesta 2006 vastaten ryhmän taiteellisesta suunnittelusta ja vuodesta 2009 myös taloudesta. Vuodet 2016–2020 hän toimi Jyväskylässä järjestettävän Tanssin Aika -festivaalin taiteellisena johtajana. Lokakuussa 2020 Lahti aloitti Helsingin Kaupunginteatterin Tanssiryhmän, Helsinki Dance Companyn johtajana.

Kiinnostus tanssiin, liikkeeseen ja fyysisen ilmaisun mahdollisuuksiin syttyi hip hop -kulttuurin ja katutanssin kautta. Lahti oli yksi 1990-luvun lopulla vaikuttaneen MidPoint Rockers -breikkiryhmän perustajajäseniä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Antti Lahti, tanssija, esiintyjä, koreografi, dj Antti Lahti, tanssija, esiintyjä, koreografi, dj. Viitattu 29.7.2017.