Anton Kannemeyer

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Anton Kannemeyer (s. 30. lokakuuta 1967 Kapkaupunki) on eteläafrikkalainen kuvataiteilija, joka on tunnettu sarjakuvistaan sekä litografioistaan. Osan teoksistaan hän tekee pseudonyymillä Joe Dog.

Vuonna 1992 Kannemeyer oli mukana perustamassa Bittercomix-sarjakuvalehteä, jossa on julkaistu paljon hänen tuotantoaan. Kannemeyerin sarjakuvia on saatavana myös albumeina. Niiden lisäksi hän tekee sarjakuvista vaikutteita ottaneita litografioita. Osa Kannemeyerin litografioista on selkeitä sarjakuvasivuja.

Kannemeyer käsittelee tuotannossaan usein Etelä-Afrikan kansanryhmien välisiä konflikteja, rasismia sekä kolonialismia. Töissään hän käyttää hyväkseen stereotypioita, jonka vuoksi Kannemeyerin töitä on syytetty rasistisiksi. Vastaavasti hän on myös saanut paljon kielteistä palautetta Etelä-Afrikan valkoisilta afrikaanereilta. [1] Vuonna 2010 julkaistussa Pappa in Afrika-albumissa Kannemeyer parodioi Tintti-sarjakuvaa. Hän on piirtänyt uudelleen Tintti Afrikassa-albumin sivuja. Tintin sijasta niissä seikkailee Kannemeyerin oma alter ego. Sama hahmo esiintyy myös useissa muissa hänen töissään.

Suomessa Kannemeyerin tuotantoa oli esillä syksyllä 2010 Helsingin Tennispalatsissa järjestetyssä eteläafrikkalaisten taiteilijoiden näyttelyssä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The profane world of Anton Kannemeyer Lokakuu 2003. Art Throb. Viitattu 9.5.2012.