Anna Mäkelä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Anna Mäkelä (s. 25. huhtikuuta 1975) on Kittilän kunnanjohtaja vuodesta 2010.[1] Hän on myös feministinen mediatutkija, entinen Vihreän liiton kunnallispoliitikko ja Kauniaisten sivistyslautakunnan entinen puheenjohtaja. Ennen Kittilän kunnanjohtajuutta Mäkelä työskenteli tutkijana ja opettajana Helsingin yliopiston viestinnän laitoksella, Siuntion perusturvajohtajana ja Lohjan kaupungin perusturvakeskuksen kehittämispäällikkönä.[1] Hänet valittiin vihreiden listalta Kauniaisten kaupunginvaltuustoon syksyn 2004 kunnallisvaaleissa. Hän sai kaupungissa viidenneksi eniten ääniä. Mäkelä toimi kaupunginvaltuutettuna yhden kauden, vuoteen 2008, ja Kauniaisten vihreiden puheenjohtajana 2004–2007.

Anna Mäkelä on ollut perustamassa Tulvaa, jonka ensimmäisenä päätoimittajana hän toimi 2002–2004. Hän on kirjoittanut kolumneja City-lehteen ja KaksPlus-lehteen sekä osallistunut naisjärjestötoimintaan Tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa ja Naisasialiitto Unionissa. Hän on Naisjärjestöt yhteistyössä – Nytkis ry:n hallituksen entinen jäsen. Hän oli yksi ensimmäisen suomenkielisen alan perusteoksen, Sukupuolishow (Gaudeamus 2006), toimittajista ja kirjoittajista.[2] Mäkelän raiskausuutisointia käsittelevä tutkimus aiheutti kuohuntaa lehtien yleisönosastoilla vuonna 2002. Mäkelä on tutkinut myös mm. Jörn Donnerin Miestä ei voi raiskata -elokuvan synnyttämää keskustelua vuonna 1978. Mäkelä on ollut haastateltavana televisiossa muun muassa suositussa Big Brother -ohjelmassa.

Vihreän liiton Uudenmaan piiri asetti Mäkelän ehdokkaaksi 2007 eduskuntavaaleihin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kittilän uudella johtajalla vihreä tausta yle.fi. 15.2.2010. Viitattu 20.8.2010.
  2. Stenbäck, Irma: Oppikirja: Media on kuin suuri sukupuolishow 19. joulukuuta 2006. Helsingin Sanomat. Viitattu 2. tammikuuta 2007.
Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.